Home / šport / Hokej / Video: Halák predviedol 23 zákrokov, Tampa Bay prvým tímom s 90 bodmi v tejto sezón NHL

Video: Halák predviedol 23 zákrokov, Tampa Bay prvým tímom s 90 bodmi v tejto sezón NHL

NEW YORK 1. marca (WebNoviny.sk) – Hokejisti New Yorku Islanders prehrali s hráčmi Montrealu Canadiens 1:3 v stredajšom stretnutí zámorskej NHL.

V bránke Islanders odchytal celý duel slovenský gólman Jaroslav Halák. Rodák z Bratislavy zneškodnil 23 z 26 striel súpera. „Musíme si nájsť cestu k víťazstvám. Celé sa to začína odo mňa. Dnes sme zrejme neboli dostatočne dobrí na dva body,“ uviedol Halák pre nhl.com.

Ščerbak pochválil Niemiho

„Ostrovania“ prehrali už štvrtý zápas po sebe a z ostatných štrnástich meraní síl dokázali uspieť iba v štyroch. Na poslednú postupovú priečku do play-off strácajú štyri body. „Momentálne nedokážeme využívať naše šance. Je to frustrujúce, pretože sme ich mali dosť. V tomto zápase sa dalo zvíťaziť,“ povedal útočník Mathew Barzal.

Práve Barzal strelil v 4. min jediný gól Islanders a so 67 bodmi je najproduktívnejší nováčik zámorskej profiligy. Montreal zvíťazil v druhom dueli z posledných desiatich.

Skórovali Jonathan Drouin, Paul Byron a Nikita Ščerbak, brankár Antti Niemi si pripísal 27 úspešných zákrokov. „Chytal výborne a dal nám šancu pomýšľať na víťazstvo,“ pochválil svojho gólmana Nikita Ščerbak. Ščerbaka iba v pondelok povolali do prvého tímu „Habs“ z farmy.

Tampa má ako prvá 90 bodov

Buffalo zdolalo Tampu Bay 2:1 po predĺžení. „Blesky“ sa vďaka bodu za prehru po predĺžení stali prvým tímom v aktuálnej sezóne, ktorý nazbieral 90 bodov.

Pred druhým Torontom majú vo svojej Atlantickej divízii 5-bodový náskok. Jediný gól Lightning v stretnutí strelil Cory Conacher, za Sabres sa presadili Evan Rodrigues a Jason Pominville.

Brankár Buffala Chad Johnson si pripísal 21 úspešných zákrokov. „Dnes sme si zaslúžili zvíťaziť. Myslím si, že sme hrali naozaj dobrý zápas. Ešte sme aj trafili množstvo žŕdiek a mali ďalšie šance. Bolo pekné získať tie dva body, aj keď v predĺžení,“ uviedol Johnson.

Sumáre NHL

streda

Montreal – New York Islanders 3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
Góly: 12. Byron (Lehkonen, Drouin), 29. Drouin (Petry, Galchenyuk), 34. Ščerbak (Gallagher, J. De La Rose) – 4. Barzal (Eberle, Hickey)
Jaroslav Halák (NY Islanders) odchytal celý duel, zneškodnil 23 z 26 striel súpera, úspešnosť zákrokov 88.5%

Tampa Bay – Buffalo 1:2 po predĺžení (1:0, 0:0, 0:1 – 0:1)
Góly: 19. Conacher (Girardi, Gourde) – 52. Rodrigues (Pominville), 62. Pominville (Ristolainen, R. O’Reilly)

St. Louis – Detroit 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Góly: 22. Upshall (Parayko, Brodziak), 55. Pietrangelo (Schwartz, B. Schenn) – 59. Athanasiou (Bertuzzi)

Colorado – Calgary 5:2 (0:1, 4:1, 1:0)
Góly: 29. MacKinnon (Landeskog, Barrie), 30. Zadorov (Comeau, Söderberg), 33. Barrie (Rantanen, MacKinnon), 39. Nieto (Söderberg, Comeau), 60. Siemens – 15. Backlund, 23. Frolík (M. Tkachuk, Backlund)

Vancouver – New York Rangers 5:6 po predĺžení (2:3, 1:1, 2:1 – 0:1)
Góly: 15. Boeser (Horvat), 20. Horvat (D. Sedin, H. Sedin), 32. D. Sedin, 53. Goldobin (Leipsic, D. Pouliot), 60. Boeser (Leipsic, Horvat) – 2. K. Hayes (Spooner, Skjei), 3. Vesey (Pionk, Namestnikov), 13. K. Hayes (Pionk, Spooner), 35. Namestnikov, 55. Zibanejad (Kreider, Fast), 62. Gilmour (Spooner)

Viac k témam: hokej, Jaroslav Halák, NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Halák predviedol 23 zákrokov, Tampa Bay prvým tímom s 90 bodmi v tejto sezón NHL © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *