Home / šport / Futbal / Aktualizované: Chrípka zasiahla aj Fortuna ligu, zápas medzi Ružomberkom a Nitrou sa presunul

Aktualizované: Chrípka zasiahla aj Fortuna ligu, zápas medzi Ružomberkom a Nitrou sa presunul

aktualizované: 23. februára, 19:10

BRATISLAVA 23. februára (WebNoviny.sk) – Zápasy predposledného 21. kola základnej časti najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy 2017/2018 sa neodohrajú v jeden deň.

Stretnutie MFK Ružomberok – FC Nitra sa bude konať v náhradnom termíne v pondelok 26. februára o 15.30 h. Zvyšných päť duelov sa uskutoční podľa pôvodného harmonogramu – v sobotu 24. februára o 14.00 h.

Rozhodli o tom v hlasovaní členovia Prezídia Únie ligových klubov po tom, ako Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Nitre z dôvodu zvýšeného výskytu chrípky u hráčov zakázal A-mužstvu a dorasteneckým tímom FC Nitra účasť na majstrovských stretnutiach plánovaných na 24. februára. Informuje o tom web fortunaliga.sk.

Odporúčame:
Nitra s Trenčínom nerozhodne, výhra Podbrezovej a Žilina doma bez ťažkostí zdolala Ružomberok

„Život, a nielen ten futbalový, prináša aj takéto situácie, ktoré nedokážeme ovplyvniť. Za týchto okolností ideálne východisko neexistovalo. Spravili sme však maximum pre to, aby sme našli čo najlepšie riešenie, ktoré zohľadní zdravotné, športové i legislatívne aspekty. Členovia Prezídia ÚLK dôkladne zvážili všetky alternatívy a napokon rozhodli o odklade zápasu MFK Ružomberok – FC Nitra na pondelok 26. februára. Čas výkopu sme určili po dohode s domácim klubom na 15.30 h,“ uviedol výkonný riaditeľ Únie ligových klubov Michal Mertinyák pre oficiálny web najvyššej slovenskej futbalovej súťaže.

Klubu spod Zobora sa však nepáči rozhodnutie riadiacej organizácie Fortuna ligy, predstavy FC Nitra o novom termíne spomenutého stretnutia v Ružomberku sú iné. „O situácii sme informovali Úniu ligových klubov. Zároveň sme navrhovali nový termín duelu 21. kola – stredu 28. februára 2018. Bohužiaľ, k dohode klubov neprišlo. Prezídium ÚLK stanovilo nový hrací termín na pondelok 26. 2. 2018. Vzhľadom na to, že náhradný termín stretnutia je stanovený o 48 hodín neskôr od toho pôvodného, existuje riziko, že stav v našom klube bude naďalej pretrvávať. V prípade, ak sa tak stane a Regionálny úrad verejného zdravotníctva nám predĺži lehotu zákazu činnosti, sme povinní sa týmto rozhodnutím riadiť,“ uvádza sa na oficiálnej internetovej stránke nitrianskeho klubu.

Viac k témam: FC Nitra, Fortuna liga, futbal, MFK Ružomberok
Zdroj: Webnoviny.sk – Aktualizované: Chrípka zasiahla aj Fortuna ligu, zápas medzi Ružomberkom a Nitrou sa presunul © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *