Home / šport / MOTOR šport / Video: Tím Ferrari predstavil nový monopost SF71H s veľmi úzkym trupom a „svätožiarou“

Video: Tím Ferrari predstavil nový monopost SF71H s veľmi úzkym trupom a „svätožiarou“

MARANELLO 23. februára (WebNoviny.sk) – Tím Ferrari venuje špeciálnu pozornosť aerodynamike nového vozidla formuly 1, aby na okruhoch dokázal držať krok v rýchlosti s konkurenčným Mercedesom.

Odporúčame:
Formula 1 hlási zmeny, štart všetkých Veľkých cien posunú o 10 minút

Technický riaditeľ Ferrari Mattia Binotto pri štvrtkovej prezentácii modelu SF71H povedal, že hlavnými rozdielmi oproti vlaňajšku sú mierne dlhší rázvor podvozku, agresívnejšie bočné sklápače a veľmi úzky trup. Súčasťou je i ochranná „svätožiara“ hlavy, ktorá patrí do povinnej výbavy.

Jazdec Ferrari Sebastian Vettel poznamenal: „Nemôžeme sa dočkať, aby sme auto videli na dráhe, ako pôjde, ako sa bude správať… Toto vozidlo je veľkým pokrokom oproti minulému roku.“ Prvé porovnanie s Mercedesom príde na rad pri predsezónnom testovaní na budúci týždeň v Montmeló na pretekárskom okruhu neďaleko Barcelony.

Viac k témam: F1 Formula 1, Ferrari
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Tím Ferrari predstavil nový monopost SF71H s veľmi úzkym trupom a „svätožiarou“ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lewis Hamilton sa teší na nové výzvy v tíme Ferrari, ale v Mercedese má ešte nedokončenú prácu

Lewis Hamilton vo Ferrari nahradí španielskeho jazdca Carlosa Sainza mladšieho, ktorý sa s predstaviteľmi stajne nedohodol na novom kontrakte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *