Home / SVET / V Saudskej Arábii postavia úplne prvú operu, doteraz boli zakázané koncerty a hudba v reštauráciach

V Saudskej Arábii postavia úplne prvú operu, doteraz boli zakázané koncerty a hudba v reštauráciach

DUBAJ 22. februára (WebNoviny.sk) – Saudská Arábia čoskoro začne s výstavbou prvej opery v kráľovstve, kde boli dve desaťročia zakázané koncerty a tiež hudba v reštauráciách či obchodoch.

Nové reformy

Zmierňovanie dlhoročných obmedzení týkajúcich sa zábavy je súčasťou reforiem mladého korunného princa Muhammada bin Salmána, ktorý sa snaží podporiť ekonomiku krajiny zvýšením výdavkov domácností.

Odporúčame:
Na festivale Sziget vystúpia aj Dua Lipa, Gorillaz či Shawn Mendes

Štvrtkové vyhlásenie uvádza, že budovu postavia v meste Džidda pri Červenom mori na západnom pobreží krajiny. Mesto býva vstupnou bránou pre tisícky moslimských pútnikov prichádzajúcich do Mekky z celého sveta a je preto považované za liberálnejšie a etnicky rôznorodejšie, než hlavné mesto Rijád, ktoré sa nachádza vo vnútrozemí.

Viac voľných pracovných miest

Tridsaťdvaročný princ zverejnil pred dvomi rokmi plán ekonomickej a sociálnej reformy Vision 2030, ktorá má znížiť závislosť krajiny na príjmoch z ropy, zvýšiť príjmy z turizmu a výdavky domácností na kultúru a zábavu. Jednou z jeho ambícií je obnoviť v krajine umiernenú formu islamu, ktorý je otvorený k iným vierovyznaniam, tradíciám a ľuďom.

Odporúčame:
BRIT Awards ovládli Dua Lipa a rapper Stormzy, ale aj podpora boja proti sexuálnemu obťažovaniu

Zábavný priemysel by mal do konca roka 2018 zamestnávať v Saudskej Arábii 220-tisíc ľudí, zatiaľ čo v predchádzajúcom roku to bolo len 17-tisíc. Ministerstvo kultúry tiež plánuje zorganizovať 5000 podujatí. Do zábavného priemyslu chcú v najbližších rokoch investovať 64 miliárd dolárov (v prepočte 52,1 miliardy eur).

 

Viac k témam: opera, Saudská Arábia
Zdroj: Webnoviny.sk – V Saudskej Arábii postavia úplne prvú operu, doteraz boli zakázané koncerty a hudba v reštauráciach © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poľské úrady zatkli muža, ktorý chcel pomôcť Rusom s atentátom na ukrajinského prezidenta Zelenského

Podozrivý sa podľa prokuratúry usiloval o kontakt s Rusmi priamo zapojenými do vojny na Ukrajine.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *