Home / SLOVENSKO / Som rada, že sa SNS inšpirovala pri Istanbulskom dohovore návrhom KDH, tvrdí europoslankyňa Záborská

Som rada, že sa SNS inšpirovala pri Istanbulskom dohovore návrhom KDH, tvrdí europoslankyňa Záborská

BRATISLAVA 22. februára (WebNoviny.sk) – Slovenská europoslankyňa Anna Záborská je rada, že sa Slovenská národná strana (SNS) inšpirovala pri Istanbulskom dohovore aj návrhom KDH. Pripomenula, že v roku 2015 návrh KDH nepodporil ani jeden z poslancov strany Smer-SD.

„Fandím tejto iniciatíve SNS, pretože potvrdzuje správnosť kresťanskodemokratickej politiky zameranej na podporu rodiny. Ja sama k takémuto opatreniu vyzývam prinajmenšom už od roku 2012,“ komentovala návrh národniarov Záborská. Vládna SNS navrhuje stiahnuť podpis Slovenskej republiky k Instabulskému dohovoru ešte z roku 2011 za vlády Ivety Radičovej, v ktorej bolo aj KDH.

Odporúčame:
Slovensko neratifikuje Istanbulský dohovor, podľa Fica je v rozpore s ústavou v definícii manželstva

Záborská pripomenula, že teraz je na národniaroch, aby presvedčili o zrušení podpisu aj koaličných partnerov. „Inak hrozí, že ich návrh neprejde ani do druhého čítania. To by bola škoda,“ povedala europoslankyňa.

Istanbulský dohovor podpísala Slovenská republika medzi prvými krajinami v roku 2011. Ako dnes uviedol premiér Robert Fico (Smer-SD), Slovenská republika za súčasného znenia dohovor v parlamente neratifikuje, zanalyzuje však možné zlepšenia vnútroštátnej legislatívy na zlepšenie ochrany práv žien. Za neratifikovanie materiálu podľa Fica nehrozia žiadne sankcie. Istanbulský dohovor hovorí najmä o predchádzaní násiliu na ženách.

Viac k témam: Anna Záborská, Istanbulský dohovor
Zdroj: Webnoviny.sk – Som rada, že sa SNS inšpirovala pri Istanbulskom dohovore návrhom KDH, tvrdí europoslankyňa Záborská © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *