Home / šport / Ostatné športy / Klaebo s tretím zlatom v Pjongčangu, Nóri zvíťazili v tímšprinte mužov

Klaebo s tretím zlatom v Pjongčangu, Nóri zvíťazili v tímšprinte mužov

PJONGČANG 21. februára (WebNoviny.sk) – Nórski bežci na lyžiach ovládli stredajšie finále tímšprintu mužov voľnou technikou na zimných olympijských hrách v kórejskom Pjongčangu.

Martin Johnsrud Sundby, Johannes Hoesflot Klaebo získali zlato s náskokom 1,71 sekundy pred Olympijskými športovcami z Ruska. Bronzové medaily si vybojovali Francúzi. Nórsku neušlo v Pjongčangu pódiové umiestnene v behu na lyžiach dosiaľ ani v jednej disciplíne.

Klaebo získal v Kórei už svoje tretie zlato a je iba štvrtým mužom v histórii, ktorému sa to na ZOH podarilo pred dovŕšením 22 rokov veku a celkovo tretím v odvetví. Pred ním to boli Nikolaj Zimiatov zo ZSSR (Moskva 1980), a Nóri Vegard Ulvang (Albertville 1992) a Björn Djählie – tomu sa to podarilo dvakrát – v Albertville aj v Nagane 1998. Zároveň je prvým nórskym trojnásobným víťazom po Olem Einarovi Björndalenovi. Tomu sa dokonca podarilo triumfovať štyrikrát v biatlone v Salt Lake City 2002.

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

Klaebo sa tiež stal iba druhým športovcom po Björnovi Lindovi, ktorý zvíťazil v individuálnom aj tímovom šprinte. Švéd to dokázal v Turíne 2006. Slovensko v zložení Peter Mlynár, Andrej Segeč nepostúpilo zo semifinále.

ZOH 2018 v Pjongčangu

Odporúčame:
ZOH 2018 v Pjongčangu: Beh na lyžiach

BEH NA LYŽIACH

Tímšprint mužov voľnou technikou (6x 1,4 km) – finále: 1. Nórsko (Martin Johnsrud Sundby, Johannes Hoesflot Klaebo) 15:56,26, 2. Olympijskí športovci z Ruska (Denis Spicov, Alexander Bolšunov) +1,71 s, 3. Francúzsko (Maurice Manificat, Richard Jouve) +2,02, 4. Švédsko (Marcus Hellner, Calle Halfvarsson) +3,07, 5. Taliansko (Dietmar Nöckler, Federico Pellegrino) +18,55, 6. USA (Erik Bjornsen, Simeon Hamilton) +20,72, 7. Česko (Martin Jakš, Aleš Razym) +28,57, 8. Kanada (Len Valjas, Alex Harvey) +35,60

Viac k témam: beh na lyžiach, Beh na lyžiach ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, Johannes Hoesflot Klaebo, Martin Johnsrud Sundby, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Klaebo s tretím zlatom v Pjongčangu, Nóri zvíťazili v tímšprinte mužov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *