Home / šport / Ostatné športy / Slovenky na olympiáde v Pjongčangu nepostúpili do finále tímšprintu

Slovenky na olympiáde v Pjongčangu nepostúpili do finále tímšprintu

PJONGČANG 21. februára (WebNoviny.sk) – Slovenské družstvo v zložení Alena Procházková, Barbora Klementová nepostúpilo do finále tímšprintu žien voľnou technikou v behu na lyžiach na zimných olympijských hrách v kórejskom Pjongčangu.

Slovenky v stredajšom prvom semifinále obsadili 9. miesto z 11-členného štartového pola s mankom 1:18,86 min na víťazné favoritky z Nórska – Marit Björgenovú a Maiken Caspersenovú Fallovú. Do boja o medaily postúpili aj druhé Švajčiarky.

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

V druhom semifinále si vybojovali finálovú účasť Američanky Kikkan Randallová a Jessica Digginsová, ktoré zdolali švédsku dvojicu Charlotte Kallovú a Stinu Nilssonovú o 0,72 s.

Vo finále sa okrem spomenutých prvých dvoch tímov z oboch semifinále predstavia vďaka času aj: Slovinsko a Nemecko z prvého semifinále a Olympijské športovkyne z Ruska, Fínsko, Poľsko a Francúzsko z druhého.

ZOH 2018 v Pjongčangu

Odporúčame:
ZOH 2018 v Pjongčangu: Beh na lyžiach

BEH NA LYŽIACH

Tímšprint žien voľnou technikou (6×1,25 km)

I. semifinále: 1. Nórsko (Marit Björgenová, Maiken Caspersenová Fallová) 16:33,28 min, 2. Švajčiarsko (Nadine Fändrichová, Laurien van der Graaffová) +6,55 s, 3. Slovinsko +6,64, 4. Nemecko +18,39 – všetci postúpili do finále, … 9. Slovensko (Alena Procházková, Barbora Klementová) +1:18,86 min – nepostúpili zo semifinále

II. semifinále: 1. USA (Kikkan Randallová, Jessica Digginsová) 16:22,56 min, 2. Švédsko (Charlotte Kallová, Stina Nilssonová) +0,72 s, 3. Olympijské športovkyne z Ruska +2,07, 4. Fínsko +8,98, 5. Poľsko +12,63, 6. Francúzsko +17,84 – všetci postúpili do finále

Viac k témam: Alena Procházková, Barbora Klementová, beh na lyžiach, Beh na lyžiach ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenky na olympiáde v Pjongčangu nepostúpili do finále tímšprintu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *