Home / EKONOMIKA / Národná banka Slovenska upozorňuje na činnosť spoločnosti Plustocks Limited

Národná banka Slovenska upozorňuje na činnosť spoločnosti Plustocks Limited

BRATISLAVA 21. februára (WebNoviny.sk) – Národná banka Slovenska (NBS) upozorňuje na činnosť londýnskej spoločnosti Plustocks Limited. Firma podľa vyjadrení centrálnej banky ponúka investičné produkty bez splnenia legislatívnych povinností Slovenskej republiky.

Investície do rôznych komodít

Podnikateľská činnosť spoločnosti nepodlieha dohľadu Národnej banky Slovenska a finančné prostriedky investované do aktivít tejto firmy nie sú kryté garančným fondom investícií podľa zákona o cenných papieroch a investičných službách.

Odporúčame:
Talianska matka VÚB banky zverejnila ambiciózny plán

Spoločnosť Plustocks Limited ponúka podľa centrálnej banky zhodnotenie vkladov klientov vysokým výnosom prostredníctvom investícií do rôznych komodít ako káva, pšenica, platina, ako aj investícií do akcií rôznych spoločností ako Amazon, Apple alebo Alibaba.

Okrem vysokých výnosov poukazuje spoločnosť aj na veľmi nízku mieru investičného rizika, keďže investovanie je podľa tvrdenia firmy plne kryté poistením vkladov.

Oficiálne webové sídlo plustocks.com

Spoločnosť ponúkala svoje služby prostredníctvom oficiálneho webového sídla plustocks.com, ktoré je už neaktívne, ako aj prostredníctvom iných osôb, ktoré boli so spoločnosťou v obchodnom styku. Podľa informácií dostupných Národnej banke Slovenska bola spoločnosť dňa 4. 4. 2017 vymazaná z príslušného obchodného registra.

Národná banka Slovenska ako inštitúcia oprávnená udeľovať povolenia podľa zákonov, ktoré regulujú finančný trh, upozorňuje, že spoločnosť Plustocks Limited nemá povolenie, ktoré by ju oprávňovalo podnikať v Slovenskej republike vykonávaním činnosti podľa zákona o cenných papieroch a investičných službách.

Súčasne Národná banka Slovenska neeviduje spoločnosť ani ako poskytovateľa investičných služieb na základe jednotného európskeho povolenia.

Viac k témam: Alibaba, Amazon, Apple, investovanie, káva, Národná banka Slovenska, platina, Plustocks Limited, pšenica, Svetové komoditné trhy
Zdroj: Webnoviny.sk – Národná banka Slovenska upozorňuje na činnosť spoločnosti Plustocks Limited © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *