Home / šport / Hokej / Nóri otočili zápas so Slovinskom a vo štvrťfinále turnaja v Pjongčangu vyzvú Rusov

Nóri otočili zápas so Slovinskom a vo štvrťfinále turnaja v Pjongčangu vyzvú Rusov

PJONGČANG 20. februára (WebNoviny.sk) – Slovinská hokejová reprezentácia už bez dopingového hriešnika Žigu Jegliča nepostúpila do štvrťfinále turnaja mužov na zimných olympijských hrách v kórejskom Pjongčangu. V utorkovom súboji play-off o prienik medzi okteto najlepších tímov Slovinci prehrali s Nórmi 1:2 po predĺžení.

Slovinci sa ujali vedenia už v 7. min zásluhou využitej presilovky, do streleckej listiny sa zapísal Jan Urbas. V ďalšom priebehu boli strelecky aktívnejší ako ich súperi, no Nórom sa v 44. min podarilo vyrovnať na 1:1 gólom Tommyho Kristiansena.

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

Duel dospel až do predĺženia, v ktorom o postupe nórskeho družstva rozhodol Alexander Bonsaksen. Nóri v stredajšom štvrťfinále nastúpia proti Olympijským športovcom z Ruska.

ZOH 2018 v Pjongčangu

Odporúčame:
ZOH 2018 v Pjongčangu: Hokej (program, výsledky, tabuľky)

HOKEJ: play-off o postup do štvrťfinále

Slovinsko – Nórsko 1:2 po predĺžení (1:0, 0:0, 0:1 – 0:1)
Góly: 7. Urbas (Muršak) – 44. Kristiansen (Röymark, Bastiansen), 64. Bonsaksen (Rosseli Olsen, P. Thoresen)
Vylúčení: 2:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Stricker, Wehrli (obaja Švaj.) – Lederer, Lhotský (obaja ČR)

Zostavy:
Slovinsko: Krošelj – Gregorc, Robar, Podlipnik, Kovačevič, Kranjc, Vidmar, Repe – Verlič, Muršak, Urbas – Kuralt, Sabolič, Tičar – D. Rodman, M. Rodman, Goličič – Ograjenšek, Mušič, Ž. Pance – Hebar
Nórsko: Haugen – Holös, Nörstebö, Sörvik, Bonsaksen, Espeland, Ödegaard, Johannesen – P. Thoresen, K. A. Olimb, M. Olimb – Reichenberg, Bastiansen, Rosseli Olsen – Hoff, K. Forsberg, S. Thoresen – Kristiansen, Roest, Röymark – Trettenes

Viac k témam: hokej, Hokej ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, nórska hokejová reprezentácia, slovinská hokejová reprezentácia, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Nóri otočili zápas so Slovinskom a vo štvrťfinále turnaja v Pjongčangu vyzvú Rusov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Káder slovenskej reprezentácie opúšťa brankár a traja útočníci. Tím trápi najmä zdravotný stav Hrivíka

S tímom v príprave na májové majstrovstvá sveta v Česku nepokračuje brankár Dávid Hrenák.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *