Home / šport / Ostatné športy / V súťaži dvojbobov na ZOH 2018 v Pjongčangu sa udeľovali dve zlatá a jeden bronz

V súťaži dvojbobov na ZOH 2018 v Pjongčangu sa udeľovali dve zlatá a jeden bronz

aktualizované 19. februára 16:33

PJONGČANG 19. februára (WebNoviny.sk) – Dramatická súťaž mužských dvojbobov na XXIII. zimných olympijských hrách v juhokórejskom Pjongčangu vyvrcholila triumfom dvoch posádok.

Prvenstvo si zhodným časom 3:16,86 min vyjazdili kanadskí reprezentanti Justin Kripps – Alexander Kopacz spoločne s Nemcami Francescom Friedrichom a Thorstenom Margisom. Bronz putuje do Lotyšska zásluhou Oskarsa Melbardisa s Janisom Strengom.

Preteky mali po každej z prvých troch jázd iných lídrov. Najskôr viedli Melbardis so Strengom, potom Nico Walther s Christianom Poserom z Nemecka, v pondelok prevzali vedúcu pozíciu Kripps s Kopaczom a udržali si ju až do konca.

Pred finálovou jazdou mali náskok šiestich stotín sekundy. V nej dosiahli tretí najlepší čas, čo využili Friedrich s Margisom a v súčte sa dotiahli na stotinu zhodným výkonom. Pre pilotov oboch víťazných posádok Krippsa, resp. Friedricha sú to premiérové medailové úspechy pod piatimi kruhmi.

Dve zlatá naposledy v Nagane

Po desiatich rokoch sa skončili v dvojboboch na ZOH na 1. mieste dve dvojice, v Nagane 1998 sa o to rovnakým výsledným časom postarali Pierre Lueders – David MacEachern z Kanady a Taliani Günther Huber – Antonio Tartaglia.

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

„Je to bláznivé. V nedeľu sa nám jazdy príliš nevydarili, preto sme dnes museli zabrať, aby sme sa vrátili do bojov o popredné priečky. Dali sme do toho maximum a podarilo sa nám dosiahnuť dva najlepšie časy. Je šialené, že sme po neúspešnom prvom dni pretekov dokázali ešte zvíťaziť,“ citoval Olympijský informačný servis Francesca Friedricha, ktorého doplnil jeho brzdár Thorsten Margis: „Mám rád olympijský duch a dúfam, že prostredníctvom tejto súťaže ho ukážeme celému svetu. Je fantastické, že si môžeme užiť zisk zlata s týmito kanadskými chlapcami. Mám ich rád, majú za sebou dobrú sezónu. Myslím si, že triumf si spolu s nimi zaslúžili.“

Udivený Kripps

Kripps neskrýval svoj údiv z nečakaného vyvrcholenia súťaže: „Úprimne, stále tomu nemôžem uveriť. V cieli sme zbadali na výsledkovej tabuli pri našich menách číslo jeden znamenajúce, že sme olympijskí víťazi. Radovali sa však aj Friedrich s Margisom, ktorí nám hneď gratulovali. Najskôr som si myslel, že sa tešia z nášho úspechu, ale potom som si všimol náš spoločný triumf. Je to výnimočné, skvelá šou.“

Najrýchlejšou záverečnou jazdou sa vrátili na pódium Melbardis so Strengom, ktorí na bronzovej priečke za víťazmi zaostali len o päť stotín sekundy. Ďalšie pozície patrili nemeckým reprezentantom s pilotmi Nicom Wlatherom (+0,20) a Johannesom Lochnerom (+0,28). Domáci Kórejčania sa museli uspokojiť so 6. priečkou (+0,54). Slovensko nemalo medzi tridsiatkou posádok dvojbobov na ZOH 2018 zastúpenie.

ZOH 2018 v Pjongčangu

Odporúčame:
ZOH 2018 v Pjongčangu: Boby

BOBY

Muži – dvojboby (konečné poradie po štyroch jazdách): 1. Kanada (Kripps, Kopacz) a Nemecko (Friedrich, Margis) zhodne 3:16,86 min, 3. Lotyšsko (Melbardis, Strenga) 3:16,91, 4. Nemecko (Walther, Poser) 3:17,06, 5. Nemecko (Lochner, Weber) 3:17,14, 6. Kórejská republika (Won Jun-čong, Seo Joung-wu) 3:17,40, 7. Kanada (Poloniato, Lumsden) 3:17,74, 8. Rakúsko (Maier, Sammer) 3:17,76

Viac k témam: Alexander Kopacz, Boby ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, Francesco Friedrich, Justin Kripps, Thorsten Margis, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – V súťaži dvojbobov na ZOH 2018 v Pjongčangu sa udeľovali dve zlatá a jeden bronz © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cesta k zmenšeniu priepasti medzi Slovenskom a florbalovými veľmocami bude náročná, tvrdí reprezentačný kouč Jedlička

Michala Jedličku potešilo 5. miesto ženskej reprezentácie na minuloročných MS vo florbale v Singapure.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *