Home / šport / Ostatné športy / Holandská stíhačka zlepšila vlastný olympijský rekord o takmer tri sekundy

Holandská stíhačka zlepšila vlastný olympijský rekord o takmer tri sekundy

PJONGČANG 19. februára (WebNoviny.sk) – Holandská reprezentácia postúpila do semifinále v tímovom šprinte žien na zimných olympijských hrách v kórejskom Pjongčangu.

Družstvo v zložení Marrit Leenstrová, Ireen Wüstová a Antoinette de Jongová navyše v pondelkovom štvrťfinále utvorilo olympijský rekord časom 2:55,61 min. Doterajšie maximum tiež Holanďaniek, ale zo Soči 2014, zlepšili o takmer tri sekundy, vtedy boli členkami družstva Leenstrová a Wüstová.

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

„Je fantastické kvalifikovať sa takýmto spôsobom. Neodštartovala som ideálne, ale celkovo sme absolvovali dobré preteky. Spravili sme pár chýb na štarte aj pri odovzdávkach, mohli sme byť o sekundu rýchlejšie,“ cituje De Jongovú Olympijský informačný systém. „Máme skutočne silný tím. To najlepšie si nechávame na finále,“ doplnila Wüstová, ktorá už v Kórei získala zlato z pretekov na 1500 m.

Viac k témam: Antoinette de Jongová, Ireen Wüstová, Marrit Leenstrová, rýchlokorčuľovanie, Rýchlokorčuľovanie ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Holandská stíhačka zlepšila vlastný olympijský rekord o takmer tri sekundy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Diskár Alekna prekonal najstarší mužský atletický rekord, namerané údaje však museli upraviť

Nový svetový rekordér dokázal niečo, čo sa nepodarilo v úspešnej kariére jeho otcovi Virgilijusovi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *