Home / šport / Ostatné športy / Ruský medailista na ZOH 2018 v Pjongčangu údajne neprešiel antidopingovou kontrolou

Ruský medailista na ZOH 2018 v Pjongčangu údajne neprešiel antidopingovou kontrolou

PJONGČANG 18. februára (WebNoviny) – Ruskí športovci čelia dopingovému podozreniu aj na zimných olympijských hrách v Pjongčangu. Podľa hovorcu výpravy Konstantina Vybornova obdržali komuniké o tom, že jeden z ich pretekárov neprešiel antidopingovým testovaním.

Odobrali B-vzorku

Vybornov bez zverejnenia mena uviedol, že športovcovi už odobrali B-vzorku, výsledky analýzy budú k dispozícii do 24 hodín.

Podľa portálu insidethegames.biz ide o Alexandra Krušeľnického, člena miešaného družstva v curlingu, ktoré získalo bronzovú medailu.

Špecializovaný web uvádza, že Krušeľnickij bol pozitívny na meldónium a pripomína, že tento liek sa okrem iného využíva aj pri liečbe srdcového infarktu. Na zozname zakázaných látok je od januára 2016.

S manželkou Anastasiou získali bronz

Krušeľnickij získal v Pjongčangu bronz spoločne s manželkou Anastasiou Bryzgalovovou. „Antidopingové kontroly i prípadné sankcie v Pjongčangu prebiehajú nezávisle od Medzinárodného olympijského výboru (MOV), preto nám neprináleží komentovať individuálne prípady,“ uviedol MOV v stanovisku.

Odporúčame:
Manželský pár z Ruska získal bronz v olympijskom curlingovom turnaji miešaných párov

Zároveň však dodal, že ak sa podozrenie potvrdí, môže to mať vplyv na prehodnotenie účasti Olympijských športovcov z Ruska na záverečnom ceremoniáli pod vlastnou vlajkou.

Rusi pre štátom organizovaný doping pred a počas ZOH 2014 v Soči prišli o možnosť súťažiť v Kórei pod ruskou vlajkou. Na tohtoročnom podujatí pod piatimi kruhmi sa mohli zúčastniť iba vybraní pretekári, ktorých menoslov zostavil MOV.

V Pjongčangu súťažia s označením Olympijskí športovci z Ruska. MOV v ostatných dňoch zvažoval, že Rusom pre ich doterajšie bezproblémové správanie povolí účasť na záverečnom ceremoniáli pod vlastnou vlajkou.

Viac k témam: doping, Olympijskí športovci z Ruska, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Ruský medailista na ZOH 2018 v Pjongčangu údajne neprešiel antidopingovou kontrolou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Diskár Alekna prekonal najstarší mužský atletický rekord, namerané údaje však museli upraviť

Nový svetový rekordér dokázal niečo, čo sa nepodarilo v úspešnej kariére jeho otcovi Virgilijusovi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *