Home / SVET / Nahnevaní študenti a učitelia v USA žiadajú prísnejšie zbrojné zákony

Nahnevaní študenti a učitelia v USA žiadajú prísnejšie zbrojné zákony

PARKLAND 18. januára (WebNoviny.sk) — Tisíce nahnevaných študentov, rodičov a učiteľov z floridskej školy, kde pri nedávnej streľbe zahynulo 17 ľudí, vyzvalo v sobotu na okamžité legislatívne kroky na sprísnenie kontroly strelných zbraní.

Podľa vlastných slov neplánujú vo svojich požiadavkách ustúpiť, kým nebudú splnené. Protesty vo Fort Lauderdale a St. Petersburgu odzrkadľujú frustráciu, ktorú po početných podobných útokoch pociťujú mnohí Američania.

Odporúčame:
Americký prezident Trump v súvislosti so streľbou na škole skritizoval FBI

Účastníci niesli transparenty s nápismi „Koľkí ešte?“, „Nikdy viac“ či „Spravme niečo teraz“. Študentka Emma Gonzalezová pred zhromaždenými povedala, že politici musia prestať prijímať peniaze od Národnej asociácie držiteľov zbraní (NRA). „Hanba vám!“ odkázala politikom a dav opakovane skandoval jej slová.

Bývalý študent strednej škole v Parklande Nikolas Cruz strieľal na bývalých spolužiakov z legálne držanej poloautomatickej zbrane. Vlastnil ju napriek tomu, že ho zo školy vylúčili, že mal psychické problémy a že o ňom ako o potenciálnej hrozbe vedeli úrady.

Odporúčame:
Trump sa stretol so zranenými obeťami streľby na strednej škole, lekárom poďakoval za pomoc

Viac k témam: streľba, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Nahnevaní študenti a učitelia v USA žiadajú prísnejšie zbrojné zákony © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *