Home / šport / Ostatné športy / Barteková si poplakala s Kuzminovou. Keď stúpala slovenská vlajka, ani nedýchala

Barteková si poplakala s Kuzminovou. Keď stúpala slovenská vlajka, ani nedýchala

PJONGČANG 18. februára (WebNoviny.sk) – Pri odovzdávaní medailí najlepším biatlonistkám v pretekoch s hromadným štartom na zimných olympijských hrách v Pjongčangu boli prítomné až dve Slovenky.

Barteková si aj poplakala

V hlavnej úlohe sa predstavila zlatá Anastasia Kuzminová, vo vedľajšej, ale rovnako dôležitej, najmladšia členka Medzinárodného olympijského výboru Danka Barteková. Úspešná slovenská strelkyňa zavesila zlato na krk najúspešnejšej biatlonistke zimných olympiád v súčte úspechov v individuálnych pretekoch.

„Bolo to emotívne, a to veľmi. Poviem pravdu, že som si aj poplakala s Nasťou. Keď slovenská vlajka stúpala nahor, ani som nedýchala. Prežívala som to rovnako emotívne ako dekorované športovkyne,“ uviedla Danka Barteková pre slovenské agentúry.

Odporúčame:
Foto: Kuzminová už má v rukách zlato, na ceremoniáli jej medailu odovzdala Barteková

Pre Bartekovú to nebola nová skúsenosť. Už na OH 2016 v Riu de Janeiro sa zhostila tejto úlohy v súvislosti so zlatým chodcom Matejom Tóthom a strieborným tímom K4 v rýchlostnej kanoistike.

Odporúčame:
Foto: Anastasia Kuzminová v zlatých pretekoch s hromadným štartom v Pjongčangu

Aktuálne v Pjongčangu má zasa striebornú a zlatú skúsenosť s biatlonistkou Kuzminovou. „Dúfam, že som začala dobrú tradíciu, že čoraz viac medailí budem odovzdávať našim športovcom. Priznám sa, že mám z toho obrovskú radosť aj zážitok,“ komentovala Barteková.

Toto je Nastina olympiáda

Nechýbalo veľa a zlato by Kuzminovej zavesil na krk ktosi úplne iný – člen Medzinárodného olympijského výboru z Nigérie. Barteková vytiahla zaujímavú príhodu.

Odporúčame:
Hochschorner tvrdo skritizoval politikov, Slovensko si Kuzminovú a ďalších medailistov nezaslúži

„Medailu mal odovzdávať Nigérijčan, ale veľmi rád sa toho vzdal v môj prospech, ja som mu prenechala túto slávnosť v akrobatickom lyžovaní. Stálo ma to jeden olympijský odznak,“ priznala Barteková, bronzová medailistka v streľbe na skeet z OH 2012 v Londýne.

Odporúčame:
Bezkonkurenčná, dominantná Kuzminová pomstila Šipulina, píšu médiá o jej triumfe a zisku zlata

Význam a osobnosť Anastasie Kuzminovej nielen pre slovenský šport si Barteková nesmierne váži. „Všetko, čo dosiahla, je absolútne zaslúžené. Toto je Nastina olympiáda, dosiahla na nej neskutočné výsledky. Je môj vzor, veľmi si ju vážim. Nasťa je už teraz najúspešnejšia slovenská olympionička, ale zároveň je nezmazateľne zapísaná aj do histórie zimných olympijských hier,“ doplnila Danka Barteková.

Viac k témam: Anastasia Kuzminová, biatlon, Biatlon ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Barteková si poplakala s Kuzminovou. Keď stúpala slovenská vlajka, ani nedýchala © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *