Home / SLOVENSKO / Mladý Šimon záchranil život dievčaťu, minister Kaliňák ho ocenil medailou

Mladý Šimon záchranil život dievčaťu, minister Kaliňák ho ocenil medailou

BRATISLAVA 17. februára (WebNoviny.sk) – Medailou ministerstva vnútra za záchranu života vo štvrtok ocenil minister Robert Kaliňák 12-ročného Šimona Kaisera zo základnej školy Bartolomeja Krpelca v Bardejove.

Ako uvádza na sociálnej sieti Policajný zbor SR, chlapec upozornil políciu, že jedno dievča na sociálnej sieti deklarovalo úmysel spáchať samovraždu.

„Myslím si, že taký mladý chlapec, ktorý dokáže jednak situáciu vystihnúť a dokáže zachrániť niekoho iného, si zaslúži z našej strany ocenenie,“ uviedol na pôde základnej školy minister vnútra Kaliňák.

Podľa neho medailu za záchranu života udeľuje rezort hrdinom, ktorí sú príkladom pre všetkých ostatných. „V podstate tak neformálne si už súčasťou toho veľkého záchranárskeho tímu, ktorý na Slovensku funguje,“ povedal minister Šimonovi pri odovzdávaní ocenenia.

Odporúčame:
Dobrovoľníci zachránili francúzsku horolezkyňu, Poliaka vyhlásili za mŕtveho

Na prípad upozornil na sociálnej sieti koncom januára Prezident Policajného zboru Tibor Gašpar. „Pred niekoľkými dňami sa na nás obrátila maloletá osoba s podozrením, že v komunikácii s inou maloletou osobou sa z obsahu jej správ domnieva, že by táto osoba mohla mať samovražedné sklony. Okamžite sme tieto informácie poskytli našim špecialistom, ktorí v krátkom čase identifikovali napriek anonymnému profilu o koho by mohlo ísť a náš psychológ navštívil rodičov aj uvedenú maloletú v mieste bydliska. Uvedené informácie sa potvrdili a dá sa povedať, že sme zasiahli v posledných minútach,“ uviedol vtedy Gašpar. Dievča je momentálne podľa polície v rukách odborníkov a v dobrom stave.

Viac k témam: ministerstvo vnútra SR, Polícia SR, Robert Kaliňák, Šimon Kaiser, Tibor Gašpar
Zdroj: Webnoviny.sk – Mladý Šimon záchranil život dievčaťu, minister Kaliňák ho ocenil medailou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *