Home / šport / Ostatné športy / Hernández si dá tetovanie, pre Španielsko po 26 rokoch získal medailu zo zimnej olympiády

Hernández si dá tetovanie, pre Španielsko po 26 rokoch získal medailu zo zimnej olympiády

PJONGČANG 16. februára (WebNoviny.sk) – Španieli sa po dlhých 26 rokoch dočkali medaily zo zimných olympijských hier. Postaral sa o to Regino Hernández, ktorý vo štvrtok získal v Pjongčangu bronz v snoubordkrose.

Splnil sa mu sen

„Je to niečo úžasné, splnil sa mi sen. Dúfam, že sa teraz ľudia v Španielsku dozvedia viac o tomto športe,“ povedal po pretekoch 26-ročný pretekár pochádzajúci z Ceuty, španielskeho autonómneho mesta ležiaceho na severnom pobreží Afriky.

Hernández súťaží na olympiáde tretíkrát. Doterajším maximom bolo 21. miesto v snoubordkrose zo Soči 2014. Mimochodom, jeho bronzová jazda sa zrodila na deň presne osem rokov po premiérovom vystúpení pod piatimi kruhmi – vo Vancouveri 2010, kde skončil na 31. pozícii.

Uzavrel stávku so servismanom

Pred štvrtkovou jazdou uzavrel nezvyčajnú stávku so svojím servismanom Lucom Triontem. Dohodli sa, že keď získa medailu, obaja si dajú vytetovať podobizeň toho druhého.

„Ešte neviem, kde umiestnim Lucovu tvár, ale určite to bude nejaké neviditeľné miesto. Našťastie už mám mnoho tetovaní, takže to nebude vyzerať hlúpo,“ poznamenal Regino Hernández.

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

Pre Španielsko je to historicky iba tretia medaila zo ZOH. V Sappore 1972 triumfoval v slalome Francisco Fernández, o dvadsať rokov neskôr v Albertville získala bronz v rovnakej disciplíne Blanca Ochoová.

Na ZOH 2002 v Salt Lake City získal tri zlaté medaily pre Španielsko aj Johann Mühlegg, avšak deň po víťazných pretekoch na 50 km klasicky mal pozitívny nález na liek podporujúci tvorbu červených krviniek. Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne v decembri 2003 definitívne rozhodol, že nemecký rodák musí vrátiť všetky tri zlaté medaily zo Salt Lake City.

Viac k témam: Regino Hernández, Snoubording ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, snowboarding, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Hernández si dá tetovanie, pre Španielsko po 26 rokoch získal medailu zo zimnej olympiády © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cesta k zmenšeniu priepasti medzi Slovenskom a florbalovými veľmocami bude náročná, tvrdí reprezentačný kouč Jedlička

Michala Jedličku potešilo 5. miesto ženskej reprezentácie na minuloročných MS vo florbale v Singapure.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *