Home / SLOVENSKO / Z Bosny a Hercegoviny priviezli telo slovenského vojaka, Gajdoš vyjadril rodine úprimnú sústrasť

Z Bosny a Hercegoviny priviezli telo slovenského vojaka, Gajdoš vyjadril rodine úprimnú sústrasť

BRATISLAVA 16. februára (WebNoviny.sk) – Vládny špeciál v piatok krátko po desiatej hodine priviezol z Bosny a Hercegoviny telo zosnulého slovenského vojaka majora Petra Pavlovského, ktorý v stredu zomrel v miestnej nemocnici po náhlom zhoršení zdravotného stavu.

„V prvom rade by som chcel vyjadriť úprimnú sústrasť najbližšej rodine zosnulého. Ako minister obrany si neviem predstaviť horšiu chvíľu ako je táto. Major Pavlovský slúžil v ozbrojených silách celý svoj profesionálny život – 24 rokov, bol to zodpovedný a svedomitý profesionál. Česť jeho pamiatke,“ povedal minister obrany Peter Gajdoš (SNS).

“Strata nášho kolegu, priateľa, vojaka pri plnení úloh sa nás hlboko dotýka. Išlo o mladého človeka a jeho strata je pre nás citeľná a ešte viac pre jeho rodinu, priateľov a kolegov. Dovoľte mi, aby som im aj touto cestou vyjadril úprimnú sústrasť,” povedal náčelník Generálneho štábu OS SR Milan Maxim.

“Prišli sme o kolegu, ktorý bol veľmi zodpovedný a spoľahlivý a svoje úlohy plnil vždy naplno,” dodal veliteľ slovenského kontingentu Daniel Draganovský. Major Pavlovský slúžil ako profesionálny vojak v ozbrojených silách 24 rokov, naposledy na veliteľstve pozemných síl v pozícii vedúceho staršieho dôstojníka.

Odporúčame:
Prínos slovenských vojakov v Iraku bude ocenený, spojenci preplatia väčšinu nákladov

V operáciách medzinárodného krízového manažmentu pôsobil už v minulosti, konkrétne dvakrát v Afganistane v operácii ISAF aj Resolte Support. Následne bol v auguste 2017 vyslaný do operácie ALTHEA v Bosne a Hercegovine, kde mal plniť úlohy v rámci rotácie jeden rok.

Vzdať úctu zosnulému majorovi môžu kolegovia a verejnosť aj v priestoroch Siene slávy Ministerstva obrany Slovenskej republiky v Bratislave a Veliteľstva Pozemných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky v Trenčíne, kde boli zriadené kondolenčné miestnosti.

Viac k témam: Ministerstvo obrany SR, Peter Gajdoš, vládny špeciál
Zdroj: Webnoviny.sk – Z Bosny a Hercegoviny priviezli telo slovenského vojaka, Gajdoš vyjadril rodine úprimnú sústrasť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

KDH poslalo list predsedníčke Ursule von der Leyen, Slovensko by nemalo byť finančne postihované za zrušenie špeciálnej prokuratúry

Hnutie zdôrazňuje, že zmena v trestnom práve je vnútornou záležitosťou Slovenskej republiky ako členského štátu EÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *