Home / SLOVENSKO / Desiatky škôl v Nitrianskom kraji zatvorili pre chrípkovú epidémiu, nemocnice zakázali návštevy

Desiatky škôl v Nitrianskom kraji zatvorili pre chrípkovú epidémiu, nemocnice zakázali návštevy

NITRA 16. februára (WebNoviny.sk) – Chrípka je v Nitrianskom kraji naďalej pri sile, tento týždeň zatvorili pre vysoký počet chorých detí 33 materských škôl, 32 základných škôl, 10 stredných škôl a Liečebno-výchovné sanatórium v okrese Nitra.

Najviac zatvorených škôl a škôlok je v okrese Nové Zámky – 30. „Zákaz návštev bol nariadený v nemocnici Topoľčany, vo Fakultnej nemocnici Nové Zámky a v domove dôchodcov Nové Zámky,“ informuje oddelenie epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nitre. Návštevy zakázala od 30. januára až do odvolania aj Fakultná nemocnica Nitra.

Odporúčame:
V Nitrianskom kraji sa objavil prípad nebezpečného ochorenia SARI

V Nitrianskom kraji stúpla chorobnosť na akútne respiračné ochorenia o 1,1 percenta oproti šiestemu kalendárnemu týždňu. Spolu lekári hlásili 18 103 akútnych respiračných ochorení, z toho chrípku a chrípke podobné ochorenia diagnostikovali v 29,7 percentách prípadov.

Predstavuje to nárast chrípky o 7,2 percenta. Najviac chorých bolo medzi deťmi do päť rokov. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 421 osôb, najčastejšou komplikáciou bol zápal stredného ucha.

Viac k témam: chrípková epidémia, Nitriansky kraj, Slovensko
Zdroj: Webnoviny.sk – Desiatky škôl v Nitrianskom kraji zatvorili pre chrípkovú epidémiu, nemocnice zakázali návštevy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prezidentka vyjadrila uznanie a podporu všetkým učiteľom: Napĺňate svoje poslanie napriek podmienkam, v akých pracujete

Ako na svojej sociálnej sieti pri príležitosti Dňa učiteľov uviedla, mnohí z učiteľov napĺňajú svoje poslanie nie vďaka, ale napriek podmienkam, v akých pracujú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *