Home / EKONOMIKA / Košická nemocnica vyvodí u viacerých ľudí dôsledky, dôvodom sú praktiky na plastickej chirurgii

Košická nemocnica vyvodí u viacerých ľudí dôsledky, dôvodom sú praktiky na plastickej chirurgii

BRATISLAVA 15. februára (WebNoviny.sk) – Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura (UNLP) v Košiciach vyvodí u viacerých osôb pracovnoprávne dôsledky pre praktiky na plastickej chirurgii.

„V uplynulých dňoch boli realizované individuálne rozhovory s viacerými zamestnancami z Kliniky plastickej chirurgie a Oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny. Ďalšie osoby z iných pracovísk budú ešte vypočuté. Momentálne analyzujeme získané informácie, ktoré vypočuté osoby uviedli, a týkajú sa operácií samoplatcov,“ informovala hovorkyňa UNLP Ivana Stašková.

Stovky chorobopisov pacientov

Interná kontrola sa aj naďalej zaoberá viac ako 380 chorobopismi pacientov samoplatcov, ktorí boli na plastike operovaní počas rokov 2017 a 2016. „Preto škodu, ktorá mohla nemocnici vzniknúť, toho času nie je možné vyčísliť. Ešte chceme uviesť, že UNLP Košice naďalej poskytuje súčinnosť orgánom činným v trestnom konaní,“ dodala.

Odporúčame:
Praktiky na košickej plastickej chirurgii rieši polícia, ku kauze sa vyjadril odvolaný primár

Klinika plastickej chirurgie mala podľa zistení týždenníka Trend poza chrbát vedenia vykonávať plastické operácie cudzincom, ktorí si zákrok zaplatili cez agentúru z daňových rajov. Hovorca košickej krajskej prokuratúry Milan Filičko potvrdil, že Univerzitná nemocnica L. Pasteura (UNLP) v Košiciach podala 1. februára trestné oznámenie v súvislosti s pracoviskom – klinika plastickej, rekonštrukčnej a estetickej chirurgie.

Trestné oznámenie na páchateľa

Ako informoval riaditeľ UNLP Milan Maďar na tlačovej besede 1. februára, košickej prokuratúre podala nemocnica trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre podozrenie zo spáchania trestného činu pri poskytovaní služieb samoplatcom – pre plastické operácie cudzincov na klinike plastickej a rekonštrukčnej chirurgie.

Odporúčame:
Polícia i nemocnica preverujú podozrenie z nekalých praktík na košickej plastickej chirurgii

Zdôraznil, že vedenie nemocnice o podozrivých praktikách nemalo vedomosť a rozhodne sa od nich dištancuje. „Vedenie nemocnice sa o problematike dozvedelo len pred niekoľkými dňami. Následne sme okamžite spustili interné vyšetrovanie, ktoré ešte nie je ukončené a prebieha aj hĺbková kontrola z ministerstva zdravotníctva. Na základe prvých poznatkov bol z funkcie odvolaný primár kliniky Róbert S.,“ informoval vtedy Maďar.

Odvolali primára oddelenia

Ku kauze sa prostredníctvom nemocnice vyjadril aj odvolaný primár Róbert S. „Žiadny pacient, či akútny alebo chronický, ktorého sme dokázali na klinike ošetriť, nebol odoslaný do iného zdravotníckeho zariadenia a platiaci klienti, či už zo Slovenska alebo zo zahraničia, nikdy neboli uprednostňovaní na úkor neplatiacich pacientov. O každej operácii v celej nemocnici, nielen na klinike plastickej chirurgie, je nemocnica informovaná prostredníctvom nemocničného informačného systému, takže operácie sa nedejú „poza chrbát nemocnice“. Nejedná sa o pochybný biznis s platiacimi operáciami, ale o riadne estetické výkony na klinike poskytované slovenským ako aj zahraničným klientom. Všetky vybrané peniaze za operácie sú odovzdávané do pokladne nemocnice,“ uviedol odvolaný primár.

Viac k témam: krimi, plastická chirurgia, Polícia SR, Univerzitná nemocnica L. Pasteura (UNLP) Košice
Zdroj: Webnoviny.sk – Košická nemocnica vyvodí u viacerých ľudí dôsledky, dôvodom sú praktiky na plastickej chirurgii © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nezamestnanosť sa blíži k rekordne nízkym číslam, druhý mesiac po sebe rástol aj počet zamestnaných cudzincov

Odtok uchádzačov o zamestnanie z evidencie naďalej prevyšuje prítok do evidencie, čo spôsobilo rekordne nízky počet ľudí bez práce.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *