Home / šport / Ostatné športy / Svindal ovládol zjazd mužov, je najstarším olympijským víťazom v zjazdovom lyžovaní v histórii

Svindal ovládol zjazd mužov, je najstarším olympijským víťazom v zjazdovom lyžovaní v histórii

PJONGČANG 15. februára (WebNoviny.sk) – Skúsený nórsky reprezentant v zjazdovom lyžovaní Aksel Lund Svindal sa konečne dočkal zlata zo zjazdu pod piatimi kruhmi. Tridsaťpäťročný rodák z Lorenskogu vo štvrtok opanoval najkĺzavejšiu zjazdársku disciplínu na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu.

Svindalova štvrtá olympijská medaila

V zjazde získal v minulosti striebro vo Vancouveri 2010, v Soči 2014 skončil štvrtý. Päťnásobný svetový šampión Svindal vo štvrtok získal svoju štvrtú olympijskú medailu, predchádzajúce tri si vybojoval pred ôsmimi rokmi (zlato v super G, striebro v zjazde a bronz v obrovskom slalome).

„Som extrémne šťastný. Pocity po víťazstvách v pretekoch Svetového pohára som už poznal, no tento triumf je iný. Ešte dlhý čas som sledoval jazdcov na svahu a nechcel uveriť, že je to pravda. Sledoval som pozorne, či sa nenájde niekto, kto ma môže ohroziť,“ povedal v cieli Svindal pre Olympijský informačný servis.

Slovensko v zjazde mužov nemalo zastúpenie

Striebro si v Pjongčangu vyjazdil jeho krajan Kjetil Jansrud (+0,12 s), bronz získal Švajčiar Beat Feuz (+0,18 s). Obhajca zlata zo Soči 2014 Rakúšan Matthias Mayer obsadil až deviatu pozíciu (+1,21 s). Slovensko v zjazde mužov nemalo zastúpenie.

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

Aksel Lund Svindal sa vo štvrtok stal najstarším olympijským víťazom v zjazdovom lyžovaní v histórii. Zároveň ako prvý Nór získal zlato v zjazde.

„Vôbec som nerozmýšľal nad tým, že sa môžem stať najstarším olympijským víťazom v zjazdovom lyžovaní. Len som sa sústredil na svoj výkon, podmienil som tomu všetko. Pocit z víťazstva je väčší ako akýkoľvek rekord,“ doplnil Svindal, ktorý vynikajúco zvládol záver zjazdu.

ZOH 2018 v Pjongčangu

Odporúčame:
ZOH 2018 v Pjongčangu: Zjazdové lyžovanie

ZJAZDOVÉ LYŽOVANIE

Muži – zjazd – konečné poradie: 1. Aksel Lund Svindal (Nór.) 1:40,25 min, 2. Kjetil Jansud (Nór.) +0,12 s, 3. Beat Feuz (Švaj.) +0,18, 4. Dominik Paris (Tal.) +0,54, 5. Thomas Dressen (Nem.) +0,78, 6. Peter Fill (Tal.) +0,83, 7. Vincent Kriechmayr (Rak.) +0,94, 8. Brice Roger (Fr.) +1,14

Viac k témam: Aksel Lund Svindal, zjazdové lyžovanie, Zjazdové lyžovanie ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Svindal ovládol zjazd mužov, je najstarším olympijským víťazom v zjazdovom lyžovaní v histórii © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cesta k zmenšeniu priepasti medzi Slovenskom a florbalovými veľmocami bude náročná, tvrdí reprezentačný kouč Jedlička

Michala Jedličku potešilo 5. miesto ženskej reprezentácie na minuloročných MS vo florbale v Singapure.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *