Home / SVET / Juhoafrický prezident Zuma odmieta odstúpiť pre podozrenia z korupcie, nevidí na to dôvod

Juhoafrický prezident Zuma odmieta odstúpiť pre podozrenia z korupcie, nevidí na to dôvod

PRETÓRIA 14. februára (WebNoviny.sk) – Juhoafrický prezident Jacob Zuma tvrdí, že nespravil nič zlé a nevidí preto dôvod na to, aby odstúpil. Vyjadril sa tak po tom, čo vládna strana Africký národný kongres (ANC) oznámila, že vo štvrtok podporí návrh na hlasovanie o vyslovení nedôvery prezidentovi.

Odporúčame:
Korupcia, podvod a vydieranie, prezidenta Zumu nakoniec postavia pred súd

Sedemdesiatpäťročný Zuma sa ocitol pod tlakom v súvislosti s početnými podozreniami z korupcie. Prezident ponúkol, že odstúpi z funkcie v júni, nepáči sa mu však súčasný „neférový“ postup vládnej strany. „Nepovedali mi žiadne dôvody,“ uviedol Zuma pre štátnu vysielaciu stanicu SABC.

ANC už oficiálne požiadala prezidenta Zumu, aby odstúpil z funkcie. Ak sa tak nestane, bude čeliť odvolávaniu v parlamente. Vo funkcii hlavy štátu ho má vystriedať viceprezident Cyril Ramaphosa.

Viac k témam: Jacob Zuma, Juhoafrická republika, korupcia
Zdroj: Webnoviny.sk – Juhoafrický prezident Zuma odmieta odstúpiť pre podozrenia z korupcie, nevidí na to dôvod © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Proces integrácie do Únie bol šprint, podľa „maratónca“ Dzurindu slovenský národ spyšnel

Mikuláš Dzurinda vymenoval aj päť míľnikov, ktoré podľa neho najvýraznejšie determinujú posledných 20 rokov Európskej únie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *