Home / SLOVENSKO / Päť zdravotníkov z Fakultnej nemocnici v Nitre obvinili v prípade smrti trojročného chlapčeka

Päť zdravotníkov z Fakultnej nemocnici v Nitre obvinili v prípade smrti trojročného chlapčeka

NITRA 14. februára (WebNoviny.sk) – V súvislosti s úmrtím trojročného chlapčeka Sebastiána Zajaca už padli prvé obvinenia. „Uznesením z 8. februára vzniesol vyšetrovateľ v tejto veci obvinenie voči piatim osobám za prečin usmrtenia. Uznesenie doposiaľ nenadobudlo právoplatnosť,“ informoval hovorca nitrianskej prokuratúry Jaroslav Maček. Má ísť o lekárky aj zdravotné sestry.

Sebastiána hospitalizovali v januári 2017 vo Fakultnej nemocnici v Nitre pre cukrovku. Po náhlom zhoršení zdravotného stavu ho museli oživovať a previezli ho do Bratislavy, kde mu už nedokázali pomôcť. Rodičia od začiatku vinia zo smrti svojho syna zdravotnícky personál nitrianskej nemocnice.

Odporúčame:
Bezpečnosť e-health je podľa Blaškovitša zaistená, deti budú mať dve verzie kariet s čipom

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou pred časom uložil nemocnici pokutu 8 500 eur. „Úrad zistil pochybenia pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti, neboli včas vykonané všetky zdravotné výkony na zabezpečenie účinnej liečby s cieľom zlepšiť zdravotný stav maloletého pacienta,” uviedla vzedy hovorkyňa úradu Andrea Pivarčiová.

Prípad posudzovali aj prizvaní konzultanti zo špecializačných odborov pediatria, pediatrická intenzívna medicína a ošetrovateľstvo. O svoje posty prišli v novembri 2017 primárka detského oddelenia a námestníčka pre ošetrovateľstvo. Nemocnica sa už k prípadu nevyjadruje.

Viac k témam: Fakultná nemocnica Nitra, úmrtie, zdravotnícto
Zdroj: Webnoviny.sk – Päť zdravotníkov z Fakultnej nemocnici v Nitre obvinili v prípade smrti trojročného chlapčeka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *