Home / SLOVENSKO / Minister Kaliňák stojí za šéfom policajnej inšpekcie, za obvineniami vidí snahu o pomstu

Minister Kaliňák stojí za šéfom policajnej inšpekcie, za obvineniami vidí snahu o pomstu

BRATISLAVA 14. februára (WebNoviny.sk) – Śéf policajnej inšpekcie ministerstva vnútra Milan Lučanský patrí medzi ľudí, ktorí sa v čase, keď sa všetci skrývali a báli, postavil do čela boja proti organizovanému zločinu. Uviedol to v stredu po rokovaní vlády minister vnútra Robert Kaliňák.

Bojovali, keď išlo o život

„Aj vďaka pánovi Lučanskému je dnes pán Černák odsúdený na doživotie,“ zdôraznil. Lučanský patrí podľa ministra do skupiny ľudí ako policajný prezident Tibor Gašpar, špeciálny prokurátor Dušan Kováčik alebo generálny prokurátor Jaromír Čižnár, ktorí stáli na čele špecializovaných útvarov a proti zločinu bojovali v čase, keď išlo o život. V súčasnosti podľa Kaliňáka ľudia, ktorí boli odsúdení za rôzne trestné činy, vyhľadávajú pomstu.

Odporúčame:
Minister Kaliňák by na policajnej inšpekcii nič nezmenil, Most-Híd má záujem o aj ďalšie zmeny

„Toto je jedna z tých foriem. Aj tento človek (Milan Ch. pozn. SITA) bol pánom Lučanským na základe jeho spolupráce z FBI vyhostený zo Spojených štátov,“ povedal minister s tým, že ľudia odsúdení za trestné činy nebudú robiť na ministerstve personálnu politiku. Dodal, že za Lučanským stojí na 110 percent.

Porušenie povinností policajta

Podpredsedníčka parlamentu Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) v utorok informovala, že sa obracia na ministra vnútra, Generálnu prokuratúru SR a na orgány činné v trestnom konaní s podozrením z porušenia povinnosti policajta v prípade riaditeľa inšpekcie ministerstva vnútra Milana Lučanského.

Odporúčame:
Šéf policajnej inšpekcie mal vydierať podnikateľov, Nicholsonová má vraj nahrávky ako dôkazy

Má totiž údajne k dispozícií listy a nahrávky ako dôkazy na Lučanského, ktorý údajne nezákonným spôsobom nadobudol apartmán na Floride a podieľal sa na vydieraní podnikateľov z okolia Žiliny. Ministrovi podľa vlastných slov zaslala e-mailovú správu a ďalšie listinné materiály od Michala Ch., v ktorých sú obsiahnuté podozrenia z trestnej činnosti Lučanského. Ten sa podľa jej slov vyhrážal aj Milanovi Ch..

Viac k témam: Lucia Ďuriš Nicholsonová, Milan Lučanský, Robert Kaliňák
Zdroj: Webnoviny.sk – Minister Kaliňák stojí za šéfom policajnej inšpekcie, za obvineniami vidí snahu o pomstu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mesto Žilina si tento rok zabezpečí kosenie vo vlastnej réžii, s externou firmou nebola samospráva spokojná

Spoločnosť TSM Žilina vznikla pred tromi rokmi s cieľom postupného prevzatia a zabezpečenia činností súvisiacich s údržbou verejného priestoru od externých dodávateľov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *