Home / SLOVENSKO / Rokovanie o nelegálnom odpočúvaní otvoria na ďalšej schôdzi, Galko sa má vzdať miesta vo výbore

Rokovanie o nelegálnom odpočúvaní otvoria na ďalšej schôdzi, Galko sa má vzdať miesta vo výbore

BRATISLAVA 14. februára (WebNoviny.sk) – O údajnom zneužívaní vojenského obranného spravodajstva v prospech strany Sloboda a Solidarita v období pôsobenia Ľubomíra Galka vo funkcii ministra obrany v stredu poslanci rokovať nebudú. S návrhom preložiť tento bod programu na nasledujúcu schôdzu NR SR prišiel do pléna poslanec NR SR Peter Šuca (Smer-SD) v mene trojice koaličných strán.

Témou sa budú poslanci zaoberať hneď na začiatku marcovej schôdze. Dôvodom preloženia sú medializované informácie o vážnom ochorení Ľubomíra Galka. Ako dôvod Šuca uviedol, že koaličné strany nepovažujú za vhodné sa témou za súčasných okolností zaoberať.

Nelegálne odpočúvanie novinárov

Galka však žiadajú, aby sa do marcovej schôdze vzdal funkcie predsedu Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti NBÚ. „Ak tak neurobí, vládni poslanci sa nebudú na výbore zúčastňovať,“ uviedol Šuca.

Odporúčame:
Akou slobodou je odpočúvanie ľudí, pýta sa Fico a neakceptuje správanie exministra Galka

„Parlament sa má v stredu zaoberať vážnymi podozreniami smerujúcimi ku Galkovi v známej kauze nelegálneho odpočúvania novinárov, zamestnancov rezortu obrany či obyčajných ľudí. Sám tento prípad vnímam citlivo, lebo jednou z obetí odpočúvaní vojenskou tajnou službou pod vedením vtedajšieho ministra Galka v roku 2011 som mal byť aj ja ako hovorca opozičnej strany Smer-SD,“ uviedol pre agentúru SITA v stredu poslanec Erik Tomáš (Smer-SD). Návrh presunúť tento bod programu podporilo 66 poslancov.

Pripravený obhájiť sa

Ľubomír Galko žiadal, aby sa o bode rokovalo tak, ako pôvodne poslanci navrhovali. „Aby ste neriešili môj zdravotný stav, o mňa sa starajú lekári a starajú sa dobre a majú moju dôveru. Ja som pripravený sa obhajovať a zodpovedať všetky otázky,“ povedal v pléne.

Po hlasovaní dodal, že rozhodnutie rešpektuje, avšak chcel k téme vystúpiť mimo bežného rokovania. Poslanci mu to neumožnili. Plénum pokračuje v rokovaní o poslaneckých návrhoch zákonov. Hlasovať o nich budú až vo štvrtok dopoludnia.

Viac k témam: Ľubomír Galko, Ministerstvo obrany SR, NR SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Rokovanie o nelegálnom odpočúvaní otvoria na ďalšej schôdzi, Galko sa má vzdať miesta vo výbore © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na muníciu pre Ukrajinu sa vyzbieralo už viac ako 3,5 milióna eur. O slovenskej zbierke píšu aj zahraničné médiá

Zbierka na múniciu pre Ukrajinu bude aj naďalej pokračovať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *