Home / SLOVENSKO / Odsúdenie na trinásť rokov za znásilnenie maloletej družkinej dcéry

Odsúdenie na trinásť rokov za znásilnenie maloletej družkinej dcéry

BANSKÁ BYSTRICA 13. februára (WebNoviny.sk) – Súhrnný trest trinásť rokov odňatia slobody za zločiny znásilnenia, sexuálneho násilia, vydierania a ublíženia na zdraví voči maloletej družkinej dcére potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 53-ročného Igora Medveďa z Michalovej v okrese Brezno. Medveďa na odvolacie konanie eskortovali z väzenia, kde si odpykáva trest deväť rokov a osem mesiacov za pokus znásilnenia vlastnej dcéry.

Opakované zneužívanie

Maloletú družkinu dcéru Zuzanu atakoval Medveď v rokoch 2011 až 2013 v ich dome v Pohronskej Polhore. Opakovane ju sexuálne zneužíval v čase, keď družka nebola doma. Následne dievčaťu hrozil zabitím, aby to nikomu nepovedalo. Tým spáchal pokračovacie zločiny sexuálneho násilia a vydierania a v jednom prípade aj ublíženia na zdraví. Zločin znásilnenia maloletej Medveď spáchal v januári 2013 v čase, keď bolo dievča tehotné.

Odporúčame:
Boj proti sexuálnemu obťažovaniu zašiel priďaleko, tvrdia francúzske prominentné ženy

Na Okresnom súde v Brezne Medveď odmietol, že by bol dievča atakoval. Tvrdil, že si to celé vymyslela, aby rozbila jeho vzťah s matkou. Prvostupňový súd ho najprv spod obžaloby oslobodil, ale po doplnení dokazovania na pokyn odvolacieho súdu ho uznal za vinného v celom rozsahu obžaloby. Medveď sa odvolal a opakoval, že dievča neznásilnil, sexuálne nezneužíval, ani sa mu nevyhrážal zabitím.

Stredný stupeň stráženia

Krajský súd mu nevyhovel a poukázal na znalecký posudok, podľa ktorého si dievča nemohlo vymyslieť celú genézu prípadu a odvolanie násilníka zamietol. Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné a sudca nariadil výkon trestu. U Medveďa ide o súhrnný trest, čo znamená, že predchádzajúci trest deväť rokov a osem mesiacov za pokus znásilnenia zvýšili o ďalšie tri roky a štyri mesiace.

Odporúčame:
Súd v okrese Eaton definitívne uzavrel kauzu Nassar, pridal mu ďalších 125 rokov väzenia

Trest si Medveď odpyká v ústave so stredným stupňom stráženia. Za sexuálne zločiny voči maloletej a dokonca tehotnej osobe možno uložiť trest sedem až pätnásť rokov.

Viac k témam: súd, väzenie, znásilnenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Odsúdenie na trinásť rokov za znásilnenie maloletej družkinej dcéry © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *