Home / SLOVENSKO / Šéf policajnej inšpekcie mal vydierať podnikateľov, Nicholsonová má vraj nahrávky ako dôkazy

Šéf policajnej inšpekcie mal vydierať podnikateľov, Nicholsonová má vraj nahrávky ako dôkazy

BRATISLAVA 13. februára (WebNoviny.sk) – Podpredsedníčka parlamentu Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) sa obracia na ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD), na Generálnu prokuratúru SR a na orgány činné v trestnom konaní s podozrením z porušenia povinnosti policajta, riaditeľa inšpekcie ministerstva vnútra Milana Lučanského.

Ako uviedla v utorok na tlačovej besede, má k dispozícií listy a nahrávky ako dôkazy na Lučanského, ktorý mal údajne nezákonným spôsobom nadobudnúť apartmán na Floride a podieľať sa na vydieraní podnikateľov z okolia Žiliny.

Spôsob nadobudnutia apartmánu

Mne prináleží to odstúpiť orgánom činným v trestnom konaní,“ uviedla s tým, že problémom podľa nej nie je cena apartmánu, ale spôsob, akým bol nadobudnutý. Informáciu o podozrení z trestnej činnosti vydierania a zneužívania právomoci verejného činiteľa odstúpila aj Generálnej prokuratúre SR.

Odporúčame:
Minister Kaliňák by na policajnej inšpekcii nič nezmenil, Most-Híd má záujem o aj ďalšie zmeny

S podozrením z porušenia povinností policajta sa v liste Nicholsonová obracia aj na Kaliňáka. Posiela mu e-mailovú správu a ďalšie listinné materiály od Michala Chynoradského, týkajúce sa podozrenia z trestnej činnosti príslušníka PZ Milana Lučanského, ako aj okolností kúpy apartmánu na Floride. Lučanský sa podľa jej slov vyhrážal aj Chynoradskému.

Porušenie povinnosti policajta

„Taktiež viem, že vydieral podnikateľov z okolia Žiliny, ktorí robia DPH podvody, aby mu zapla

tili 40 percent a on sa postará o to, že mu nepošle domov návštevu,“ citovala Nicholsonová zo správy od Chynoradského. Ako zdôraznila, prípad jej neprináleží hodnotiť.

Odporúčame:
Aktualizácia: Sociálna poisťovňa oberá dôchodcov o vyššie penzie, tvrdí Nicholsonová a žiada o prepočítanie

„Z nejasných okolností (prevody finančných prostriedkov cez tretie osoby) nadobudnutia nehnuteľnosti – apartmánu v meste Sarasota v štáte Florida vyvstáva možné porušenie povinnosti policajta uvedené v zákone o štátnej službe príslušníkov PZ. Uvedené Vám preto zasielam, aby ste ako príslušný orgán vo veci konali a rozhodli,“ uvádza v liste adresovanom Kaliňákovi podpredsedníčka NR SR.

Viac k témam: Lucia Ďuriš Nicholsonová, Milan Lučanský, ministerstvo vnútra SR, Polícia SR, Robert Kaliňák, SaS Sloboda a Solidarita
Zdroj: Webnoviny.sk – Šéf policajnej inšpekcie mal vydierať podnikateľov, Nicholsonová má vraj nahrávky ako dôkazy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *