Home / šport / Ostatné športy / Manželský pár z Ruska získal bronz v olympijskom curlingovom turnaji miešaných párov

Manželský pár z Ruska získal bronz v olympijskom curlingovom turnaji miešaných párov

PJONGČANG 13. februára (WebNoviny.sk) – Dvojica Anastasia Bryzgalovová s Alexandrom Krušeľnickým, reprezentujúca na zimných olympijských hrách v Pjongčangu tím Olympijských športovcov z Ruska, sa pridala k zriedkavej skupine manželov, ktorí získali na olympiádach v rovnakom tíme medailu.

Fakt, že sú rodina, im pomohol

Ruskému manželskému páru sa to podarilo v curlingovom turnaji miešaných párov, keď v utorkom súboji o bronzové medaily zariadili výhru 8:4 nad Nórskom.

„Je veľmi dôležité, že sme rodina,“ komentovala Bryzgalovová. „Bolo veľmi dôležité, aby sme prestáli pondelňajšiu prehru. Dnes sme len prišli a spravili sme zápas, na ktorý môžeme byť hrdí. Fakt, že sme rodina, nám veľmi pomohol,“ pokračovala.

Zosobášili sa minulý rok

S Alexandrom Krušeľnickým sa zosobášili minulý rok, ešte v roku 2016 sa spolu stali svetovými šampiónmi. V súťaži miešaných párov sa im na pjongčanskej olympiáde spočiatku nedarilo, ale napokon finišovali bronzoví.

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

„Keď sme sem prišli, nemali sme žiaden špeciálny pocit. Boli sme absolútne pokojní. Potom prišiel prvý zápas a prehrali sme. Necítil sme ľad. Nič sme necítili. V ďalšej fáze sme sa vracali krok za krokom až k bronzovej medaile. Môžeme byť hrdí na všetky zápasy, na celý turnaj,“ doplnil manželku Krušeľnický. Obaja majú 25 rokov.

Pre nórsku dvojicu Kristin Skaslienová, Magnus Nedregotten, ktorá takisto tvorí pár aj mimo ľadu, bolo štvrté miesto miernym sklamaním. „Dúfali sme v prvú štvorku, štvrté miesto nie je zlé a sme spokojní s našimi výkonmi počas týždňa. Prehrať však boj bronz je horký pocit,“ vyjadrila Skaslienová. Informoval Olympijský informačný servis (OIS).

ZOH 2018 v Pjongčangu

Odporúčame:
ZOH 2018 v Pjongčangu: Curling

CURLING

Miešaný páry – zápas o 3. miesto

OŠR – Nórsko 8:4 (2:0, 1:0, 0:2, 2:0, 0:2, 1:0, 1:0, 1:0)

 

Viac k témam: Anastasia Bryzgalovová, Curling ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Manželský pár z Ruska získal bronz v olympijskom curlingovom turnaji miešaných párov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cesta k zmenšeniu priepasti medzi Slovenskom a florbalovými veľmocami bude náročná, tvrdí reprezentačný kouč Jedlička

Michala Jedličku potešilo 5. miesto ženskej reprezentácie na minuloročných MS vo florbale v Singapure.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *