Home / šport / Ostatné športy / Klaebo sa stal najmladším víťazom v behu na lyžach v histórii zimných olympijských hier

Klaebo sa stal najmladším víťazom v behu na lyžach v histórii zimných olympijských hier

PJONGČANG 13. februára (WebNoviny.sk) – Nórsky reprezentant Johannes Hoesflot Klaebo získal prvú zlatú medailu pod piatimi kruhmi v kariére, keď triumfoval v utorkovom finále šprintu v behu na lyžiach klasickou technikou na zimných olympijských hrách v kórejskom Pjongčangu.

Dvadsaťjedenročný pretekár zdolal Taliana Federica Pellegrina o 1,34 s, bronz si vybojoval Olympijský športovec z Ruska Alexander Bolšunov. Ten zaostal o 1,36 s za víťazom.

Klaebo si napravil chuť zo skiatlonu

Líder Svetového pohára Klaebo sa zároveň stal najmladším víťazom v behu na lyžach v histórii zimných olympijských hier.

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

„Počul som o tom, je to super. Snažil som sa robiť, čo viem, a teraz sa teším na ďalšie preteky,“ cituje Klaeba Olympijský informačný systém. Špecialista na tzv. krátke behy si napravil chuť z nedeľňajšieho skiatlonu, na ktorom sa pri olympijskom debute umiestnil na 10. mieste.

„Veľa to pre mňa znamená. V uplynulých týždňoch som bol pod tlakom, o to je neuveriteľnejšie, že som dokázal zvíťaziť. Moje pocity sa ťažko opisujú, preťať cieľovú pásku ako prvý je neskutočné. Niekoľko dní som ani nespal, ale teraz zo mňa všetko opadlo a môžem sa sústrediť na ďalšie preteky,“ dodal Klaebo.

Skvelý výsledok Mlynára

Životný úspech dosiahol slovenský reprezentant Peter Mlynár, ktorý sa dostal do štvrťfinále a celkovo obsadil 23. miesto.

Mlynár vo Svetovom pohári či inom vrcholnom podujatí doteraz len raz v kariére preklenul hranicu postupu z kvalifikácie do vyraďovacích jázd. Podarilo sa mu to na Silvestra 2011 v nemeckom Oberstdorfe, kde v klasickom šprinte skončil napokon osemnásty. Po postupe medzi 30 najlepších žiaril spokojnosťou, ale zároveň si uvedomoval, že preteky sa ešte neskončili.

Odporúčame:
Aktualizované: Mlynár postúpil do štvrťfinále na ZOH 2018, hovorí o fantastickom úspechu

„Myslím si o sebe, že som realista a viem, kam patrím. Naozaj som pred touto olympiádou cítil, že by to na tú prvú tridsiatku mohlo vyjsť. Smola na vrcholných podujatiach sa so mnou ťahala od olympijských hier vo Vancouveri 2010. Brzdili ma zranenia, choroby či technické problémy. Toto je prvýkrát, keď to zatiaľ prebieha bez problémov, teda aspoň pre mňa,“ hodnotil dobre naladený Mlynár v novinárskej mixzóne pre slovenské agentúry.

V utorkovom šprinte sa predstavili aj ďalší dvaja Slováci. Andrej Segeč skončil celkovo na 57. mieste a Miroslav Šulek bol 62. Ani jeden z nich sa neprebojoval z kvalifikácie.

ZOH 2018 v Pjongčangu

Odporúčame:
ZOH 2018 v Pjongčangu: Beh na lyžiach

BEH NA LYŽIACH

Muži – šprint klasickou technikou – finále: 1. Johannes Hoesflot Klaebo (Nór.) 3:05,75 min, 2. Federico Pellegrino (Tal.) +1,34 s, 3. Alexander Bolšunov (OŠR) +1,36, 4. Paal Golberg (Nór.) +3,81, 5. Oskar Svensson (Švéd.) +7,73, 6. Ristomatti Hakola (Fín.) +20,72, …. 23. Peter Mlynár nepostúpil zo štvrťfinále, … 57. Andrej Segeč, … 62. Miroslav Šulek (všetci SR) nepostúpili z kvalifikácie

Viac k témam: beh na lyžiach, Beh na lyžiach ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, Johannes Hoesflot Klaebo, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Klaebo sa stal najmladším víťazom v behu na lyžach v histórii zimných olympijských hier © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cesta k zmenšeniu priepasti medzi Slovenskom a florbalovými veľmocami bude náročná, tvrdí reprezentačný kouč Jedlička

Michala Jedličku potešilo 5. miesto ženskej reprezentácie na minuloročných MS vo florbale v Singapure.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *