Home / šport / Ostatné športy / Geisenbergerová zlatá v súťaži sánkarok, Eitbergerová finálovou jazdou zamiešala poradím

Geisenbergerová zlatá v súťaži sánkarok, Eitbergerová finálovou jazdou zamiešala poradím

PJONGČANG 13. februára (WebNoviny.sk) – Očakávanou víťazkou pretekov sánkarok na XXIII. zimných olympijských hrách v juhokórejskom Pjongčangu sa stala obhajkyňa zlata zo Soči 2014 Natalie Geisenbergerová z Nemecka.

Eitbergerová najrýchlejšia vo finále

Tridsaťročná Geisenbergerová potvrdila úlohu hlavnej favoritky, keď vo všetkých štyroch jazdách sa vklinila medzi prvú trojicu.

V prvej a tretej dosiahla najrýchlejšie časy, v druhej bola tretia a v záverečnej štvrtej druhá, ale aj to jej stačilo na udržanie líderskej pozície a aj zvýšenie náskoku na čele na 367 tisícin sekundy. Toľko zaostala za ňou jej krajanka Dajana Eitbergerová, ktorá najrýchlejšou finálovou jazdou zamiešala poradím na stupni víťazov, keď sa zo štvrtej pozície vyšvihla na striebornú.

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

Tretiu priečku si udržala Alex Goughová z Kanady (+0,412), ktorá sa takisto ako Eitbergerová tešila z premiérového olympijského kovu.

Šimoňáková skončila na 23. mieste

Štvorka nebola šťastná pre ďalšiu Nemku Tatjanu Hüfnerovú, ktorá mierila za svojou štvrtou olympijskou medailou (1 – 1 – 1). Po tretej jazde bola ešte druhá, ale až piaty čas vo finále ju odsunul tesne za pódium (+0,481).

Odporúčame:
Debutantka na olympiáde Šimoňáková obsadila v súťaži sánkarok 23. miesto

„Mám zlatú olympijskú medailu a nemôžem povedať, že je pre mňa dôležitejšia ako tie ostatné. Je to však skvelý pocit byť na najvyššom stupienku na ZOH. Cesta k úspechu boli štyri čisté jazdy. Mne sa to podarilo, mala som aj štyri kvalitné štarty a teraz som šťastná, že som opäť olympijskou šampiónkou,“ uviedla Geisenbergerová, ktorá sa postarala o šieste nemecké prvenstvo na ZOH v tejto disciplíne za sebou. Po Nemke Sylke Ottovej (2002, 2006) je len druhou sánkarkou, ktorá dokázala obhájiť olympijské zlato.

Slovenská reprezentantka Katarína Šimoňáková sa neprebojovala medzi elitnú dvadsiatku v konečnom poradí jej napokon patrila 23. pozícia. Šimoňáková po troch jazdách figurovala v konkurencii 29 žien na 24. mieste s odstupom 3,838 na najrýchlejšiu, ale keďže Američanka Emily Sweeneyová nedokončila finálovú jazdu, tak sa 20-ročná Slovenka posunula v konečnom hodnotení ešte o jeden post vyššie.

ZOH 2018 v Pjongčangu

Odporúčame:
ZOH 2018 v Pjongčangu: Sane

SANE

Ženy – jednotlivkyne (konečné poradie po štyroch jazdách): 1. Natalie Geisenbergerová 3:05,232 min, 2. Dajana Eitbergerová (obe Nem.) 3:05,599, 3. Alex Goughová (Kan.) 3:05,644, 4. Tatjana Hüfnerová (Nem.) 3:05,713, 5. Kimberley McRaeová (Kan.) 3:05,878, 6. Erin Hamlinová (USA) 3:05,912, 7. Raluca Stramaturarová (Rum.) 3:06,288, 8. Aileen Christina Frischová (Kór. rep.) 3:06,400, … 23. Katarína Šimoňáková (SR) 2:22,572 – absolvovala tri jazdy

Viac k témam: Natalie Geisenbergerová, Sane ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Geisenbergerová zlatá v súťaži sánkarok, Eitbergerová finálovou jazdou zamiešala poradím © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *