Home / SLOVENSKO / Medzi kandidátmi na primátora Bratislavy je aj architekt, vo svojom programe má päť oblastí

Medzi kandidátmi na primátora Bratislavy je aj architekt, vo svojom programe má päť oblastí

BRATISLAVA 13. februára (WebNoviny.sk) – Architekt Matúš Vallo bude v novembrových voľbách do orgánov samosprávy obcí kandidovať na post primátora Hlavného mesta SR Bratislavy.

Oznámil to v utorok na tlačovej konferencii s tým, že v kandidatúre ho podporí tím odborníkov zjednotených pod názvom Team Vallo. Dodal, že tak chce zúročiť viac než dvojročnú prácu na dokumente Plán Bratislava – Návod na lepšie mesto, o ktorý sa bude opierať aj jeho volebný program.

Päť kľúčových oblastí

Plán Bratislava bude verejne dostupný dokument s dvanástimi kapitolami, ktorý vyjde aj v knižnej podobe. Pri svojej kandidatúre sa chce Vallo sústrediť na päť kľúčových oblastí.

Odporúčame:
Niektorí darcovia krvi v Bratislave budú možno cestovať bezplatne, ak návrh schvália poslanci

“Témy, ktorým budem venovať mimoriadnu pozornosť, sú verejný priestor, životné prostredie, doprava, regulácia výstavby a rozvoj mesta a ľudia,“ uviedol Matúš Vallo. Ako ďalej pripomenul, je rodený Bratislavčan a toto mesto už štyridsať rokov miluje.

Funkčné riešenia a Mestské zásahy

“Pochopil som, že je lepšie navrhovať funkčné riešenia, ako stále niečo kritizovať. Často som počúval, že to nejde, je to komplikované, nedá sa. Odmietam si na to zvyknúť. Preto som aj založil Plán Bratislava, združenie vyše šesťdesiatich profesionálov a odborníkov na rôzne mestské problémy,“ vysvetlil Vallo.

Matúš Vallo je architekt a mestský aktivista. Je tiež basgitaristom a členom skupiny Para. Spolu s kolegami z ateliéru vytvoril projekt pod názvom Mestské zásahy, ktorého cieľom je urobiť malé zásahy do interiéru Bratislavy, ktoré by mali jej obyvateľom spríjemniť život.

Viac k témam: Bratislava, kandidát, Matúš Vallo, primátor
Zdroj: Webnoviny.sk – Medzi kandidátmi na primátora Bratislavy je aj architekt, vo svojom programe má päť oblastí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prezidentka vyjadrila uznanie a podporu všetkým učiteľom: Napĺňate svoje poslanie napriek podmienkam, v akých pracujete

Ako na svojej sociálnej sieti pri príležitosti Dňa učiteľov uviedla, mnohí z učiteľov napĺňajú svoje poslanie nie vďaka, ale napriek podmienkam, v akých pracujú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *