Home / šport / Hokej / Video: Pánikova Arizona nadelila „šestku“ Chicagu, v dvanásťgólovej prestrelke triumf Floridy

Video: Pánikova Arizona nadelila „šestku“ Chicagu, v dvanásťgólovej prestrelke triumf Floridy

NEW YORK 13. februára (WebNoviny.sk) – Hokejisti Arizony zvíťazili 6:1 nad hráčmi Chicaga v pondelkovom stretnutí zámorskej NHL. V dueli sa predstavili dvaja slovenskí hokejisti – Richard Pánik (Arizona) ani Tomáš Jurčo (Chicago) nebodovali.

Čierna séria Blackhawks

Za „kojotov“ skórovalo šesť rôznych hráčov – Max Domi, Clayton Keller, Alex Goligoski, Tobias Rieder, Nick Cousins a Christian Dvorak. Brankár Arizony Antti Raanta si pripísal 37 úspešných zákrokov. Jediný gól „čiernych jastrabov“ strelil Alex DeBrincat.

Odporúčame:
Andrej Sekera nemá otras mozgu, po zasiahnutí pukom má poranenú tvár

Blackhawks prehrali šiesty zápas po sebe, vo februári 2018 ešte nevyhrali ani raz. Ich séria šiestich prehier v rade je najdlhšia od roku 2012, kedy neuspeli v deviatich meraniach síl v sérii. Momentálne sa nachádzajú na poslednej priečke tabuľky Centrálnej divízie a na postup do play-off strácajú 10 bodov.

Hedman odohral 600. zápas v NHL

Trojbodoví William Nylander (2+1) a Auston Matthews (0+3) prispeli k triumfu Toronta nad Tampou Bay 4:3. „Javorové listy“ zvíťazili v štvrtom dueli po sebe a ôsmom z ostatných deviatich.

„Myslím si, že hráme veľmi dobre. Našli sme si vlastný rytmus a na tomto chceme stavať v budúcnosti. Boli sme schopní vytvoriť si mnoho šancí a dostali sme sa do dvoch únikov. Myslím si, že sme dnes strávili veľa času v ofenzívnej tretine, takže to bolo dobré,“ uviedol Nylander pre nhl.com.

Za „blesky“ sa presadili Alex Killorn, Nikita Kučerov a Yanni Gourde. „Vytvorili sme si dosť šancí a celé to mohlo dopadnúť aj úplne inak. Tí dvaja (Nylander a Matthews, pozn. red.) však patria k špičke celej ligy, takže nabudúce si musíme dať pozor a nedovoliť im skórovať,“ poznamenal obranca Tampy Victor Hedman, pre ktorého to bol 600. zápas v zámorskej profilige.

Dvanásť gólov v Edmontone

Florida v dvanásťgólovej prestrelke zdolala domáci Edmonton 7:5. Troma gólmi sa na tom podieľal útočník „panterov“ Vincent Trocheck, pre ktorého to bol premiérový hetrik v NHL. Jeho spoluhráč Jevgenij Dadonov dosiahol dva presné zásahy a presadili sa aj Aaron Ekblad s Denisom Malginom.

Panthers zvíťazili v piatom z posledných šiestich stretnutí. Za „olejárov“ skórovali Patrick Maroon, Leon Draisaitl, Drake Caggiula, Anton Slepyšev a Connor McDavid. Slovenský obranca Edmontonu Andrej Sekera v dueli nenastúpil.

Sumáre NHL

pondelok

Toronto – Tampa Bay 4:3 (1:0, 2:1, 1:2)
Góly: 12. W. Nylander (Matthews, Gardiner), 24. W. Nylander (Matthews, Marner), 32. Gardiner (W. Nylander, Matthews), 45. J. Van Riemsdyk (Bozak) – 36. Killorn (Point, Kučerov), 41. Kučerov (Killorn), 42. Gourde (Coburn, Stamkos)

Arizona – Chicago 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
Góly: 2. Domi (Chychrun, Rieder), 10. Keller (Stepan), 28. Goligoski (Keller, Domi), 30. Rieder (Fischer), 48. Cousins (Goligoski, Connauton), 56. Dvorak (Fischer, Rinaldo) – 25. DeBrincat (Toews, Bouma)
Richard Pánik (Arizona) odohral 12:31 min, 0+0, 2 strely, 1 hit
Tomáš Jurčo (Chicago) 11:51 min, 0+0, 2 trestné minúty, 1 strela

Edmonton – Florida 5:7 (1:1, 2:2, 2:4)
Góly: 19. Maroon (Auvitu, McDavid), 23. Draisaitl (z tr. strieľania), 30. Caggiula (Russell, Khaira), 47. Slepyšev (Letestu), 55. McDavid (Maroon) – 18. Ekblad (Malgin, Matheson), 27. Malgin (Matheson, Pysyk), 30. Dadonov (Bjugstad, Ekblad), 41. Trocheck (Yandle, Barkov), 47. Trocheck (Yandle, Huberdeau), 51. Dadonov (z tr. strieľania), 59. Trocheck (Huberdeau)

Viac k témam: Andrej Sekera, hokej, NHL, Richard Pánik, Tomáš Jurčo
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Pánikova Arizona nadelila „šestku“ Chicagu, v dvanásťgólovej prestrelke triumf Floridy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Káder slovenskej reprezentácie opúšťa brankár a traja útočníci. Tím trápi najmä zdravotný stav Hrivíka

S tímom v príprave na májové majstrovstvá sveta v Česku nepokračuje brankár Dávid Hrenák.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *