Home / EKONOMIKA / Pri programe Výskum a inovácie sa množia podvodné konania, upozorňuje ministerstvo hospodárstva

Pri programe Výskum a inovácie sa množia podvodné konania, upozorňuje ministerstvo hospodárstva

BRATISLAVA 12. februára (WebNoviny.sk) – Ministerstvo hospodárstva SR (MH) upozorňuje na množiace sa prípady podvodného konania pri získavaní nenávratného finančného príspevku.

Podvody spočívajú v sprostredkovaní alebo poskytovaní poradenských služieb v oblasti získania nenávratného finančného príspevku zo strany poskytovateľa, ktorým je MH, respektíve Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA).

„Osoby predstierajúce poskytovanie takýchto služieb v niektorých prípadoch dokonca predkladajú falošné dokumenty, ako sú rozhodnutia či zmluvy za účelom získania finančných prostriedkov, avšak tieto dokumenty už na prvý pohľad nie sú oficiálnymi dokumentmi vydávanými naším ministerstvom a obsahujú zjavné chyby,“ informoval rezort hospodárstva.

Odporúčame:
Rekonštrukcie urgentných príjmov či nákup modernej techniky, tak využijú nemocnice eurofondy

Ministerstvo zdôrazňuje, že jediným subjektom oprávneným na poskytnutie nenávratného finančného príspevku z prostriedkov operačného programu Výskum a inovácie sú výlučne samotné ministerstvo alebo SIEA.

„V prípade akéhokoľvek podozrenia ohľadom nepravosti dokumentov predložených v procese poskytovania nenávratného finančného príspevku, osobitne v prípade, ak potenciálny žiadateľ nekomunikuje s ministerstvom alebo SIEA priamo, ale cez sprostredkovateľa, treba kontaktovať príslušné orgány činné v trestnom konaní,“ konštatoval rezort hospodárstva.

Viac k témam: eurofondy, Ministerstvo hospodárstva SR, Slovenská inovačná a energetická agentúra
Zdroj: Webnoviny.sk – Pri programe Výskum a inovácie sa množia podvodné konania, upozorňuje ministerstvo hospodárstva © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *