Home / šport / Futbal / Dúbravka debutoval v Premier League, vychytal výhru Newcastlu nad Manchestrom United

Dúbravka debutoval v Premier League, vychytal výhru Newcastlu nad Manchestrom United

NEWCASTLE 11. februára (WebNoviny.sk) – Slovenský futbalový reprezentačný brankár Martin Dúbravka debutoval v drese anglického klubu Newcastle United.

Premiérový štart si pripísal v nedeľňajšom domácom zápase 27. kola tamojšej Premier League proti Manchestru United, hostitelia zvíťazili 1:0 a 29-ročný gólman k tomu prispel čistým kontom. Jediný gól duelu strelil v 65. min škótsky reprezentant Matt Ritchie, presadil sa strelou zvnútra šestnástky. Dúbravka sa vyznamenal predovšetkým v 35. min, keď zneškodnil nájazd Anthonyho Martiala.

Dostali sa zo zostupového pásma

V druhom polčase mu pri príležitostiach zverencov Josého Mourinha pomohli aj spoluhráči. Španielsky tréner Newcastlu Rafael Benítez dal Dúbravkovi v základnej zostave prednosť pred Karlom Darlowom, v otváracej jedenástke „červených diablov“ nechýbali Alexis Sánchez, Romelu Lukaku či Paul Pogba. Newcastle sa ziskom troch bodov dostal zo zostupového pásma, vyšvihol sa o päť pozícií a patrí mu 13. priečka; na konte má 28 bodov (bilancia 7-7-13). ManUtd figuruje na 2. mieste.

Odporúčame:
ManCity aj vďaka štyrom gólom Agüera deklasoval „líšky“, bitku o Londýn vyhrali „kohúti“

Dúbravka minulú nedeľu premiérovo bol na lavičke Newcastlu v súboji 26. kola na ihrisku Crystal Palace (1:1), keď kryl chrbát Darlowovi. Dúbravka do tímu tohto nováčika Premier League 2017/2018 zamieril 31. januára, teda v posledný deň zimného prestupového obdobia na Britských ostrovoch z AC Sparta Praha na hosťovanie do konca sezóny s možnosťou opcie na trvalý prestup.

Šestnásty Slovák v Premier League

Žilinský rodák sa v momente začiatku nedeľňajšieho zápasu stal šestnástym Slovákom s aspoň jedným štartom v najvyššej anglickej dlhodobej súťaži. Je tretí slovenský brankár v klube z Premier League po Jánovi Muchovi mladšom (pôsobil v FC Everton v rokoch 2010 – 2013) a Dušanovi Kuciakovi (Hull City, 2016 – 2017). Kuciak za Hull v Premier League nikdy nenastúpil, predstavil sa len v jednom zápase Ligového pohára.

Dúbravka, ktorý bol v Sparte od leta a bol jednotkou medzi tromi žrďami, sa do povedomia fanúšikov na Britských ostrovoch dostal predovšetkým počas jesenných duelov SR proti Anglicku (prehra 1:2 v Londýne) a Škótsku (0:1 v Glasgowe) v neúspešnej kvalifikácii o postup na tohtoročné MS do Ruska. V minulosti pôsobil v Liberci, dánskom Esbjergu a Žiline; na konte má 9 reprezentačných štartov.

Prehľad slovenských futbalistov (16) s aspoň jedným štartom v anglickej Premier League:
Vladimír Kinder – FC Middlesbrough
Stanislav Varga – AFC Sunderland (aj hosťovanie vo West Bromwichi Albion)
Igor Bališ – West Bromwich Albion
Szilárd Németh – FC Middlesbrough
Vladimír Labant – West Ham United
Vratislav Greško – Blackburn Rovers
Ján Kozák ml. – West Bromwich Albion
Ľubomír Michalík – Bolton Wanderers
Martin Škrtel – FC Liverpool
Marek Čech – West Bromwich Albion
Miroslav Stoch – FC Chelsea
Vladimír Weiss ml. – Manchester City (aj hosťovanie v Boltone Wanderers)
Ján Mucha ml. – FC Everton
Dionatan Teixeira – Stoke City
Filip Lesniak – Tottenham Hotspur
Martin Dúbravka – Newcastle United

Viac k témam: futbal, Martin Dúbravka, Premier League
Zdroj: Webnoviny.sk – Dúbravka debutoval v Premier League, vychytal výhru Newcastlu nad Manchestrom United © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Žilinčania triumfovali v Podbrezovej, zápas Dunajskej Stredy s Ružomberkom opäť skončil remízou

Šieste kolo nadstavby v nedeľu podvečer uzavrie prestížne derby medzi Trnavou a Slovanom Bratislava.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *