Home / šport / Ostatné športy / Vietor zrušil kvalifikáciu slopestylu na ZOH v Pjongčangu, Klaudia Medlová ide priamo do finále

Vietor zrušil kvalifikáciu slopestylu na ZOH v Pjongčangu, Klaudia Medlová ide priamo do finále

PJONGČANG 11. februára (WebNoviny.sk) – Slovenská reprezentantka v snoubordingu Klaudia Medlová sa v nedeľu nedočkala svojej olympijskej premiéry.

Kvalifikácia súťaže žien v disciplíne slopestyle v Phoenix Snow Parku v kórejskom Pjongčangu sa v nedeľu pre zlé poveternostné podmienky neuskutočnila.

Organizátori kvalifikáciu úplne zrušili a všetkých 27 pretekárok vrátane 24-ročnej Slovenky nasadili priamo do finále. Ak počasie dovolí, finále sa uskutoční v pondelok od 10.00 h miestneho času, čiže 2.00 h SEČ. V dejisku súťaže fúka silný vietor a teplota sa pohybuje na úrovni -10 °C, pocitovo o desať stupňov menej.

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

„Vedeli sme, že bude fúkať a tak to aj bolo. Keby to pustili, bolo by strašne veľa pádov. Som strašne rada, že to preložili na zajtra. Bola som trochu nervózna, ale tušili sme, že sa nakoniec dnes nebude súťažiť,“ uviedla Klaudia Medlová pre slovenské médiá v Pjongčangu. „Mám za sebou tri úžasné dni tréningu so slnkom a bezvetrím a teraz má zasa tri dni fúkať. Zajtra ráno to však má byť o trošku lepšie,“ dodala Medlová.

Odporúčame:
ZOH 2018 v Pjongčangu: Snoubording

Po dvoch posunoch z 13.30 na 14.15 h miestneho času (na Slovensku o 8 hodín menej), prišla správa o definitívnom zrušení nedeľného a napokon aj celého programu ženskej kvalifikácie. „Budú iba dve finálové jazdy a koniec. Urobili to tak, aby vyhoveli televízii. Ak nebudú preteky zajtra, tak potom už asi vôbec,“ doplnila Klaudia Medlová.

Viac k témam: Klaudia Medlová, Snoubording ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Vietor zrušil kvalifikáciu slopestylu na ZOH v Pjongčangu, Klaudia Medlová ide priamo do finále © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *