Home / KULTÚRA / Hudba / Zomrel islandský skladateľ Jóhann Jóhannssonm, autor hudby pre film Teória všetkého

Zomrel islandský skladateľ Jóhann Jóhannssonm, autor hudby pre film Teória všetkého

BERLÍN 10. februára (WebNoviny.sk) – Vo veku 48 rokov zomrel v piatok v Berlíne islandský skladateľ Jóhann Jóhannsson. Informoval o tom jeho manažér Tim Husom. Bližšie informácie zatiaľ nezverejnili.

Jóhannsson sa narodil 19. septembra 1969 v Reykjavíku. Postaral sa o hudbu troch filmov v réžii Denisa Villeneuvea – Unesené (2013), Sicario: Nájomný zabijak (2015) a Prvý kontakt (2016). Okrem toho je autorom hudby k snímkam ako Ópium – Denník bláznivej ženy (2007), Vzájomné objatia (2009) či Teória všetkého (2014).

Odporúčame:
Zomrel majstrovský herec Reg E. Cathey, známy zo seriálu Dom z kariet

Za Teóriu všetkého a Sicaria získal nominácie na Oscary a ceny BAFTA, pričom za prvý menovaný dostal Zlatý glóbus. Nominácie na glóbus a cenu BAFTA mu vyniesol aj Prvý kontakt. Za Teóriu všetkého a Prvý kontakt ho nominovali aj na Grammy.

Viac k témam: Jóhann Jóhannsson, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Zomrel islandský skladateľ Jóhann Jóhannssonm, autor hudby pre film Teória všetkého © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ceny Grammy 2024 patrili ženám, Taylor Swift zlomila rekord a prvý gramofónik si odniesla aj Miley Cyrus (video+foto)

Už 66. ročník udeľovania cien Grammy sa uskutočnil v Los Angeles. Časť ceremónie v Cypto.com Arene, ktorú vysielali v televízii, moderoval Trevor Noah.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *