Home / KULTÚRA / Film a TV / Zomrel majstrovský herec Reg E. Cathey, známy zo seriálu Dom z kariet

Zomrel majstrovský herec Reg E. Cathey, známy zo seriálu Dom z kariet

BRATISLAVA 10. februára (WebNoviny.sk) – Vo veku 59 rokov zomrel americký herec Reg E. Cathey. Rodák z Huntsville v Alabame bol známy najmä zo seriálov Oz (1997 – 2003), The Wire – Špina Baltimoru (2002 – 2008) a Dom z kariet (2013).

Jeho úmrtie oznámil prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter scenárista a producent David Simon, s ktorým spolupracoval napríklad na miniseriáli The Corner (2000) alebo spomínanom The Wire.

„Nielen výborný a majstrovský herec, ale jednoducho jedna z najúchvatnejších ľudských bytostí, s ktorými som mal tú česť tráviť dlhé dni na pľaci,“ vyjadril sa. Smútok nad úmrtím Catheyho vyjadril prostredníctvom Twitteru aj tvorca amerického Domu z kariet Beau Willimon.

Odporúčame:
Zomrel herec John Mahoney, známy zo seriálu Frasier

Práve stvárnenie majiteľa barbecue reštaurácie Freddyho v dramatickom seriáli z prostredia politiky mu vynieslo tri nominácie na ceny Primetime Emmy, pričom v roku 2015 prestížnu trofej aj získal. Informácie pochádzajú z webstránky people.com.

Viac k témam: filmový herec, Reg E. Cathey, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Zomrel majstrovský herec Reg E. Cathey, známy zo seriálu Dom z kariet © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zomrel režisér humoristických programov Stanislav Gurka, smúti za ním aj Rasťo Piško

Podľa scenára Stanislava Gurku vzniklo viacero filmov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *