Home / šport / Hokej / Foto: Slovenskí hokejisti trénovali v kompletnom zložení, z norovírusu nerobia zatiaľ paniku

Foto: Slovenskí hokejisti trénovali v kompletnom zložení, z norovírusu nerobia zatiaľ paniku

KANGNUNG 10. februára (WebNoviny.sk) – Štyri dni pred vstupom do olympijského turnaja proti športovcom z Ruska trénovali slovenskí hokejisti v kórejskom Kangnungu konečne kompletní. Na ľad tréningovej haly vykorčuľoval už aj posledný maród – útočník Matej Paulovič, u ktorého problémy s virózou trvali o čosi dlhšie ako u ďalších dvoch-troch spoluhráčov.

Z preventívnych dôvodov práve Paulovič a ešte brankár Branislav Konrád chýbali na piatkovom slávnostnom otvorení XXIII. ZOH v Pjongčangu, na ktorom sa zúčastnila takmer kompletná slovenská hokejová výprava vrátane trénera Craiga Ramsayho a generálneho manažéra Miroslava Šatana.

Bežné únavy a ľahké virózy

„Všetci sa už zapojili do tréningového procesu a pevne verím, že v týchto formáciách nastúpime aj do zápasov. U chorých hráčov išlo o bežnú únavu v rámci rekonvalescencie a oslabenia organizmu po dlhom lete. Väčšinou sa to prejavilo ľahkou virózou trvajúcou 1-2 dni,“ skonštatoval lekár slovenského tímu Ján Grauzel.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Tréning slovenských hokejistov na ZOH 2018 v Pjongčangu

K prípadu Paulovič ešte dodal: „Okrem bolesti hlavy a zvýšenej teploty ho aj trochu prehnalo. Trvalo to u neho o čosi dlhšie ako u ostatných hráčov. Nemal však príznaky vážnejšieho zápalového alebo črevného ochorenia.“

Podľa Grauzela panika okolo šírenia norovírusu na ZOH v Pjongčangu športovcom a teda ani hokejistom zatiaľ nehrozí. „Nezaznamenal som, žeby niekto zo športovcov dostal tento vírus. Dialo sa to doteraz mimo olympijského areálu a verím, že to tak aj zostane. Karanténa a liečba spojená s dehydratáciou organizmu nám teda zatiaľ nehrozia,“ vysvetlil Grauzel.

Dôležitá je prevencia

Nezabudol však dodať, že dôležitá je prevencia. „Hráčov nabádame, aby si často umývali ruky a používali aj špeciálne dezinfekciu rúk pred jedlom. Rovnako chceme od nich, aby pili iba balenú vodu a nie tú z vodovodu. Mala by byť síce pitná, ale obsahuje baktérie, ktoré domácim neškodia, no u Európanov nemusia mať dobrú odozvu.“

Odporúčame:
ZOH 2018 v Pjongčangu: Hokej (program, výsledky, tabuľky)

Na Grauzela ešte len čaká lekársky míting pred štartom olympijského turnaja, ale medicínske zabezpečenie v súvislosti s hokejom považuje za štandardne dobré. „Priamo na štadióne máme ošetrovňu, zubárske kreslo, ale aj EKG a prístroje na rýchlu diagnostiku,“ uzavrel lekár slovenskej hokejovej reprezentácie.

Viac k témam: Branislav Konrád, Craig Ramsay, hokej, Hokej ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, Miroslav Šatan, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Slovenskí hokejisti trénovali v kompletnom zložení, z norovírusu nerobia zatiaľ paniku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zvolenskí hokejisti sa udržali pri živote, zápas Nitry a Popradu rozhodli samostatné nájazdy (video)

Zvolenskí hokejisti odmietli koniec sezóny, keď po prvý raz zdolali hráčov Michaloviec (3:2).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *