Home / EKONOMIKA / Z Bratislavy sa bude do Moskvy lietať častejšie, ruská aerolinka zvyšuje počet letov

Z Bratislavy sa bude do Moskvy lietať častejšie, ruská aerolinka zvyšuje počet letov

BRATISLAVA 10. februára (WebNoviny.sk) – Z Letiska M. R. Štefánika v Bratislave sa bude na jar lietať do Moskvy častejšie. Ruská letecká spoločnosť Pobeda, ktorá prevádzkuje pravidelnú linku z Bratislavy do Moskvy na letisko Vnukovo vyše dva roky, oznámila, že od polovice apríla do konca mája zvyšuje počet frekvencií na uvedenej trase na päť letov týždenne. Vo štvrtok o tom informovalo bratislavské letisko.

Ruský letecký dopravca počas letného letového poriadku, od konca marca, bude na linke medzi hlavnými mestami Ruska a Slovenska prevádzkovať najprv tri lety týždenne, a to v utorok, vo štvrtok a v nedeľu.

„V týždni od 17. apríla pridáva frekvencie aj v piatky a nedele. Vybrať si až z piatich letov týždenne si tak môžu cestujúci do 26. mája,“ uviedla hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková.

Priame dvojhodinové lety medzi Moskvou a Bratislavou zabezpečuje Pobeda od 19. decembra 2015 lietadlami typu Boeing 737-800 Next Generation s kapacitou 189 cestujúcich. Na začiatku na linke fungovalo sedem letov týždenne. Letecké spojenie do Bratislavy začala Pobeda prevádzkovať ako svoju prvú zahraničnú pravidelnú linku mimo Ruska.

Odporúčame:
Pasažier sa zamkol na toalete a vyzliekol donaha, lietadlo sa muselo vrátiť na Aljašku

Spoločnosť Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava, a. s., je zapísaná v Obchodnom registri SR od mája 2004, disponuje základným imaním vo výške 292,43 mil. eur. Spoločnosť je v úplnom vlastníctve štátu, Ministerstvo dopravy a výstavby SR spravuje všetky jej akcie od septembra 2014, kedy prevzalo od Fondu národného majetku SR jeho podiel vo výške 50,30 %.

Letecká spoločnosť Pobeda je súčasťou skupiny Aeroflot. Jedna z najmladších leteckých spoločností v Rusku vznikla 1. decembra 2014.

Viac k témam: doprava, Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava, Moskva, Rusko
Zdroj: Webnoviny.sk – Z Bratislavy sa bude do Moskvy lietať častejšie, ruská aerolinka zvyšuje počet letov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *