Home / šport / MOTOR šport / Svitko sa po Rely Dakar podrobil operácii, dva mesiace musí odpočívať

Svitko sa po Rely Dakar podrobil operácii, dva mesiace musí odpočívať

BRATISLAVA 7. februára (WebNoviny.sk) – Dva ťažké pády na januárovom 40. ročníku Rely Dakar spôsobili, že jediný slovenský reprezentant na tomto púštnom dobrodružstve motocyklista Štefan Svitko musel pred 11. etapou pre veľké bolesti predčasne odstúpiť z pretekov.

Ešte v 2. etape si jazdec Slovnaft Rely Teamu poranil obe kolená, v 10. etape si spôsobil zranenie ramena. Teraz musí nútene pauzovať.

Nútenú pauzu sa pokúsi skrátiť

Tridsaťpäťročný Oravčan pochádzajúci zo Žaškova (nar. 26. júna 1982) absolvoval minulý týždeň v Trnave operáciu ľavého ramena.

Odporúčame:
Štefan Svitko odstúpil z Rely Dakar, v 10. etape mal strašný pád

„Zošili mi bicepsový úpon,“ uviedol Svitko pre denník Šport a pokračoval: „Vybrali mi úlomky kostí a zreparovali ramenný kĺb. Lekár mi povedal, že dva mesiace musím odpočívať, ale pokúsim sa to o nejaké tri týždne skrátiť. Keď som mal pred niekoľkými rokmi podobný problém s pravou rukou, vtedy mi hrozili, že nebudem trénovať päť mesiacov – ja som však sadol na motorku už po troch. Dúfam, že aj tentoraz to trochu urýchlim.“

Roztrhnutá podkolenná šľacha

Ďalším jeho zdravotným problémom z ostatného Dakaru je roztrhnutá podkolenná šľacha, v tomto prípade sa však elitný slovenský motocyklista nechystá pod skalpel.

„Dohodli sme sa s lekárom, že skúsime konzervatívnu liečbu. Ako ukázala magnetická rezonancia, na niekoľkých miestach doslova iba visí takpovediac na vlásku. Časom by sa však mala zrásť.“

Štefan Svitko sa pri vlastnom zdravotnom trápení snaží hľadať aj pozitíva. „Konečne mám viac času na rodinu, ktorá si ma veľmi neužije počas roka. Popritom sa však musím venovať rehabilitácii. Nie som zvyknutý na nečinnosť. Sebakriticky priznávam, že som od návratu z Dakaru poriadne zlenivel,“ poznamenal Štefan Svitko.

Viac k témam: motoršport, Rely Dakar, Štefan Svitko
Zdroj: Webnoviny.sk – Svitko sa po Rely Dakar podrobil operácii, dva mesiace musí odpočívať © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lewis Hamilton sa teší na nové výzvy v tíme Ferrari, ale v Mercedese má ešte nedokončenú prácu

Lewis Hamilton vo Ferrari nahradí španielskeho jazdca Carlosa Sainza mladšieho, ktorý sa s predstaviteľmi stajne nedohodol na novom kontrakte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *