Home / EKONOMIKA / Talianska matka VÚB banky zverejnila ambiciózny plán

Talianska matka VÚB banky zverejnila ambiciózny plán

MILÁNO 6. februára (WebNoviny.sk) – Talianska banka Intesa Sanpaolo v štvrtom kvartáli dosiahla čistý zisk v objeme 1,4 mld. eur. V medziročnom porovnaní sa zvýšil z úrovne 776 mil. eur, na ktorej bol v záverečnom štvrťroku 2016.

Čisté úrokové výnosy banky za október až december medzikvartálne oslabili o 0,4 percenta na 1,742 mld. eur, ale čisté výnosy z poplatkov a provízií oproti tretiemu štvrťroku stúpli o 10,9 percenta na 2,095 mld. eur.

Odporúčame:
Slováci si môžu otvoriť bankový účet na diaľku, niektoré banky už túto možnosť ponúkajú

Za celý minulý rok Intesa Sanpaolo vykázala čistý zisk 3,8 mld. eur. Banka zároveň zverejnila ambiciózny plán, ktorý ráta s tým, že do roku 2021 bude jej ročný zisk na úrovni 6 mld. eur. Taliansky peňažný ústav totiž redukuje počet zamestnancov o 9 tisíc a zatvára 1 100 pobočiek.

Členom medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo je aj slovenská VÚB banka. Svoje služby poskytuje prostredníctvom siete 187 retailových pobočiek, 8 pobočiek pre prémiových klientov, 32 firemných pobočiek a 11 hypotekárnych centier. Banka zároveň prevádzkuje aj jednu pobočku v Českej republike.

Viac k témam: banky, Intesa Sanpaolo, Vúb Banka
Zdroj: Webnoviny.sk – Talianska matka VÚB banky zverejnila ambiciózny plán © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poslanci schválili nový zákon o ochrane spotrebiteľa. Zmeny čakajú zákazníkov aj obchodníkov 

Nový zákon by mal platiť od júla tohto roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *