Home / Zdravie / ŠÚKL sťahuje jednu šaržu lieku Beloderm, slúži na liečbu ekzémom a zápalu kože

ŠÚKL sťahuje jednu šaržu lieku Beloderm, slúži na liečbu ekzémom a zápalu kože

BRATISLAVA 4. februára (WebNoviny.sk) – Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) sťahuje z trhu, z úrovne distribučných spoločností a lekární liek Beloderm lotion, liq der 1×50 ml/25mg (fľ.PE), konkrétne číslo šarže: 28206087. „Dôvodom stiahnutia predmetnej šarže lieku z trhu je nesúlad so špecifikáciou lieku v parametri – pH,“ vysvetlil ústav na svojej webovej stránke.

Odporúčame:
Z trhu sťahujú viacero šarží lieku VELCADE, pomáha pri liečbe rakoviny lymfatických uzlín

Beloderm lotion je dermálna (kožná) kvapalina, ktorá obsahuje liečivo betametazón (vo forme betametazóndipropionátu). „Beloderm lotion je určený pre dospelých a deti staršie ako 12 rokov na liečbu ekzémov a zápalu kože (dermatitídy) všetkých typov, ktoré postihujú najmä pokožku hlavy a reagujú na lokálnu liečbu kortikosteroidmi vrátane atopického ekzému, fotodermatitídy, dráždivej a alergickej dermatitídy, plochého lišaja, lichen simplex, diskoidného lupus erythematosus, erytrodermie a psoriázy,“ objasnil ŠÚKL.

Dostupnosť liečby pre pacientov týmto rozhodnutím podľa zverejnených informácií ohrozená nie je, nakoľko sú k dispozícii iné formy tohto lieku. „Štátny ústav nedostal žiadne hlásené prípady podozrenia na nežiaduci účinok súvisiaci s týmto nedostatkom. Uvedený nedostatok nemá vplyv na zdravie a bezpečnosť pacientov. Pacienti liek nemusia vrátiť do lekárne a môžu ho doužívať,“ uzavrel ŠÚKL.

Viac k témam: beloderm, Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL), trh
Zdroj: Webnoviny.sk – ŠÚKL sťahuje jednu šaržu lieku Beloderm, slúži na liečbu ekzémom a zápalu kože © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Bolesť hrdla je v jesenných mesiacoch pomerne bežná u detí aj dospelých. Ako ju liečiť?

Bolesť a nepríjemné pocity v hrdle sú často sprievodným javom popri iných príznakoch chorôb ako angína či chrípka. Ide o pomerne častý problém najmä u detí, ale vyskytuje sa aj u dospelých. O to rýchlejšie k nemu dochádza, keď má osoba oslabenú imunitu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *