Home / SLOVENSKO / Členom Súdnej rady SR sa stal Michal Mišík, nespokojnosť opozičného poslanca Dostála

Členom Súdnej rady SR sa stal Michal Mišík, nespokojnosť opozičného poslanca Dostála

BRATISLAVA 1. februára (WebNoviny.sk) – Poslanci Národnej rady SR dnes zvolili člena Súdnej rady SR. Jediný kandidát – advokát Michal Mišík, ktorého navrhol poslanec NR SR Róbert Madej (Smer-SD), získal v tajnom hlasovaní potrebnú nadpolovičnú väčšinu hlasov poslancov. Z hlasujúcich 130 poslancov mu dalo hlas 66 zákonodarcov.

Parlament zvolil nového člena, keďže členke Súdnej rady Slovenskej republiky Alene Šiškovej uplynulo funkčné obdobie 28. júna 2017.

Navrhovali voľbu odložiť

Vzhľadom na skutočnosť, že NR SR na 23. schôdzi 12. decembra 2017 nezvolila člena Súdnej rady Slovenskej republiky, bolo potrebné vykonať novú voľbu. Predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) opätovne vyzval oprávnené subjekty, aby návrhy kandidátov na člena súdnej rady podávali ústavnoprávnemu výboru do 19. januára 2018. Ústavnoprávny výbor na svojom zasadnutí konštatoval, že Michal Mišík spĺňa ustanovené podmienky.

Odporúčame:
Droba po viac ako siedmich rokoch opustil parlament, jeho náhradník zložil sľub

Opozičný poslanec Ondrej Dostál (SaS) dnes navrhoval, aby voľbu odložili na ďalšiu schôdzu. Advokát Mišík podľa neho nie je vhodným kandidátom na člena Súdnej rady SR. „Škandalizácia Kisku, prepojenie na Bašternáka a komunálny biznis v Bratislave. Aj to sú aktivity, ktoré sú za dosiaľ nie veľmi známym advokátom Michalom Mišíkom, ktorého navrhuje Smer-SD ako kandidáta na člena súdnej rady,“ vyhlásil Dostál.

Viac k témam: mišík, Ondrej Dostál, parlament
Zdroj: Webnoviny.sk – Členom Súdnej rady SR sa stal Michal Mišík, nespokojnosť opozičného poslanca Dostála © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľký prieskum: Slováci podporujú prechod fajčiarov na menej škodlivé produkty

Obyvatelia únie nesúhlasia s európskou politikou v oblasti tabaku. Brusel by mal podľa nich upustiť od nereálnych predstáv o úplnom odstránení nikotínu zo spoločnosti a viac sa otvoriť samotným fajčiarom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *