Home / SLOVENSKO / Tretí deň schôdze ukončili poslanci rokovaním o sociálnoprávnej ochrane detí

Tretí deň schôdze ukončili poslanci rokovaním o sociálnoprávnej ochrane detí

BRATISLAVA 1. februára (WebNoviny.sk) – Rokovaním o návrhu novely zákona o sociálnoprávnej ochrane detí a o sociálnej kuratele ukončili poslanci NR SR tretí deň 26. schôdze parlamentu. Finančná podpora starostlivosti príbuzných a blízkych o deti, o ktoré sa nestarajú ich biologickí rodičia, by mala byť návrhom posilnená.

Odporúčame:
Poľnohospodári vítajú pomoc vo forme zelenej nafty, stále však žiadajú desiatky miliónov eur

Ministerstvo práce chce zároveň zlepšiť dostupnosť odbornej pomoci pre deti a ich rodiny, ktorú by mohli vyhľadávať na dobrovoľnej báze. V návrhu novely zákona preto odporúča vytvorenie multifunkčných centier pre deti, ich rodiny a plnoleté fyzické osoby, ktoré by vznikli z dnešných zariadení, akými sú detské domovy, krízové strediská a resocializačné strediská pre drogovo závislých.

Zmeny v podmienkach výkonu

Ďalšou z priorít je vytvorenie podmienok na zvýšenie profesionality výkonu opatrení v zariadeniach. Ministerstvo práce a sociálnych vecí chce tiež využiť potenciál existujúcich zariadení na riešenie dostupnosti ambulantnej a terénnej odbornej pomoci deťom a ich rodinám. Súčasťou návrhu novely sú aj zmeny v podmienkach výkonu resocializačných programov, a okrem zmien v priestorovom a personálnom zabezpečení ministerstvo navrhuje aj sprísnenie podmienok prijímania na resocializačný program.

Krátko po 19:00 predsedajúci schôdze Martin Glváč ukončil tretí rokovací deň 26. schôdze NR SR. V prerušenej rozprave k novele zákona o sociálnoprávnej ochrane detí a o sociálnej kuratele budú poslanci pokračovať v piatok od 09:00.

Viac k témam: NR SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Tretí deň schôdze ukončili poslanci rokovaním o sociálnoprávnej ochrane detí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *