Home / šport / Tenis / Cibulková neodvrátila druhý mečbal Mladenovicovej, s Petrohradom sa rozlúčila v osemfinále

Cibulková neodvrátila druhý mečbal Mladenovicovej, s Petrohradom sa rozlúčila v osemfinále

PETROHRAD 1. februára (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa rozlúčila s účinkovaním na turnaji WTA Premier St. Petersburg Ladies Trophy v ruskom Petrohrade (dotácia 799 000 USD, tvrdý povrch Rebound Ace v hale) v osemfinálovom 2. kole dvojhry, keď vo štvrtkovom zápase podľahla za 94 minút štvorke „pavúka“ Kristine Mladenovicovej 4:6, 4:6.

Dvadsaťštyriročná Francúzka (10. vo svetovom rebríčku) úspechom proti 28-ročnej Bratislavčanke (26.) ukončila svoju pätnásťzápasovú šnúru singlových prehier (naposledy zvíťazila 2. augusta vo Washingtone nad Nemkou Tatjanou Mariovou) a zároveň si proti Cibulkovej vylepšila vzájomnú bilanciu na 2:5, pričom uspela v dvoch ostatných konfrontáciách.

Odporúčame:
Ruská kapitánka prekvapila nomináciou na súboj Fed Cupu proti Slovensku

Cibulková nezužitkovala v prvom sete brejk z úvodu, po ktorom išla do vedenia 2:0. Od stavu 4:3 prehrala tri gemy za sebou a po 42 minútach hry aj set. V druhom dejstve klesla Slovenka na 1:4, potom síce zabojovala a dotiahla sa na 3:4 i 4:5, ale v desiatej hre za stavu 30:40 neodvrátila druhý mečbal súperky, ktorá je šampiónka vo štvorhre z nedávno skončených Australian Open v Melbourne a v Petrohrade obhajkyňa titulu spred roka, keď vo finále zdolala Američanku Venus Williamsovú.

Cibulková sa na podujatí St. Petersburg Ladies Trophy predstavila po tretí raz. Vlani bola v semifinále, predvlani vo štvrťfinále a teraz skončila ešte o kolo skôr.

Turnaj v Petrohrade – osemfinále

dvojhra – 2. kolo:

Kristina Mladenovicová (Fr.-4) – Dominika Cibulková (SR) 6:4, 6:4 za 94 minút

Viac k témam: Dominika Cibulková, Kristina Mladenovicová, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Cibulková neodvrátila druhý mečbal Mladenovicovej, s Petrohradom sa rozlúčila v osemfinále © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *