Home / šport / KHL / HC Slovan Bratislava nevylúčil odchody hráčov, Ziman aj krátko zhodnotil sezónu „belasých“ v KHL

HC Slovan Bratislava nevylúčil odchody hráčov, Ziman aj krátko zhodnotil sezónu „belasých“ v KHL

BRATISLAVA 1. februára (WebNoviny.sk) – Hráči Slovana Bratislava už istý čas nemajú šancu na postup do play-off Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL).

V ostatných dňoch káder „belasých“ opustilo niekoľko hráčov, do Česka zamierili Jan Buchtele, Michal Řepík, Juraj Mikúš a Tomáš Voráček. Podľa generálneho manažéra Slovana Patrika Zimana sa fanúšikovia nemusia báť ďalšieho masívneho zbavovania sa hráčov.

Odporúčame:
Slovanista Viedenský neposilní Třinec, pretože „belasí“ by nemali dosť Slovákov v kádri

„Hráčom, o ktorých bol v posledných dňoch pretrvávajúci záujem, sme nechceli brániť a vyhoveli sme im s možnosťou predĺžiť si ročník 2017/2018 v iných európskych súťažiach. Prestupové okná vo Fínsku, Švédsku, Nemecku či Švajčiarsku sa uzavrú v polovici februára resp. na začiatku marca. Nechcem preto predbiehať, všetko zavisí od záujmu klubov o hráčov a dohode s ich agentmi. Aktuálne však o nikom ďalšom, kto by mal odísť, nevieme. Na druhej strane priznávam, že tieto predčasné ukončenia kontraktov nám výrazne znížia mzdové zaťaženia, čo nám perspektívne pomôže,“ povedal Ziman v rozhovore pre oficiálny web klubu.

Posledný zápas odohrajú 1. marca

„Dohrávať sezónu v takomto štýle by nebolo hodné značky HC Slovan, rovnako aj fanúšikovia si zaslúžia vidieť hrať konkurencieschopný Slovan, ktorý sa aj v závere základnej časti pobije so súpermi o body. Dobrým príkladom toho bol posledný päťzápasový trip. Tréneri budú mať k dispozícii dostatočne široký káder na to, aby mohli podať v Podoľsku aj v domácej rozlúčke so sezónou proti Minsku čo najlepší výkon. Verím, že práve v prvý marcový deň sa so zaplnenou arénou rozlúčime v poslednom zápase tejto sezóny víťazstvom,“ pokračoval Ziman, ktorý sa stal GM Slovana pred aktuálnym súťažným ročníkom.

V klube nie je spokojnosť so sezónou

A ako je spokojný s účinkovaním Slovana v sezóne 2017/2018? „Zostávajú nám ešte dva zápasy základnej časti. Väčšiu analýzu ročníka budeme robiť po jej skončení. Spokojní v klube však byť určite nemôžeme. Káder sme zostavovali za pochodu, veľa hráčov prišlo v priebehu letnej prípravy, naskakovali už do rozbehnutého vlaku. Je to niečo, čomu chceme v budúcnosti predísť. Tím sa čiastočne zodvihol po zmene na trénerskom poste, dostal nový impulz. Žiaľ, ani to nestačilo na preniknutie do najlepšej osmičky. Odohrali sme niekoľko dobrých zápasov aj proti silnejším tímom, žiaľ, bolo ich málo. Strácali sme veľa bodov na klziskách súperov. Postavenie v tabuľke nie je vôbec lichotivé, tešiť nás môže aspoň to, že sme za sebou nechali tri mužstvá. Práve o tento počet by sa mala súťaž v budúcnosti zoštíhľovať,“ poznamenal Ziman.

Viac k témam: HC Slovan Bratislava, hokej, KHL Kontinentálna hokejová liga, Patrik Ziman, Slovan v KHL
Zdroj: Webnoviny.sk – HC Slovan Bratislava nevylúčil odchody hráčov, Ziman aj krátko zhodnotil sezónu „belasých“ v KHL © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Adam Liška ostáva v KHL, predĺžil zmluvu so Severstaľom Čerepovec

Bratislavský rodák pôsobí v Čerepovci od leta 2019. V KHL hral aj v sezóne 2018/2019, vtedy vo farbách Slovana Bratislava.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *