Home / šport / Tenis / Ruská kapitánka prekvapila nomináciou na súboj Fed Cupu proti Slovensku

Ruská kapitánka prekvapila nomináciou na súboj Fed Cupu proti Slovensku

MOSKVA 31. januára (WebNoviny.sk) – Natalia Vichľancevová, Anna Kalinská, Anastasia Potapovová a Veronika Kudermetovová figurujú v nominácii hostiek na bratislavské stretnutie Slovensko – Rusko 10. – 11. februára na tvrdom povrchu DecoColor pod zatiahnutou strechou NTC v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie 2018 tenisových reprezentačných družstiev žien.

Takúto mimoriadne nečakanú voľbu kapitánky Anastasie Myskinovej zverejnil web Championat.com s odvolaním sa na svoj zdroj, ktorý nekonkretizoval, neskôr správu potvrdila internetová stránka národnej federácie FTR.

V zostave Slovenska chýba Cibulková

Práve v stredu 31. januára je všeobecná uzávierka oficiálnych predbežných kádrov, v každom sa môžu udiať dve zmeny pred žrebom programu v piatok 9. februára. Zostavu domácich prezentovali v tento deň dopoludnia na tlačovej konferencii v dejisku, tvoria ju Magdaléna Rybáriková, Jana Čepelová, Viktória Kužmová a Karolína Schmiedlová.

Odporúčame:
Husárová oznámila nomináciu na súboj Fed Cupu, Cibulková proti Ruskám nenastúpi

Spomenuté Rusky sa interne nachádzajú na 7., 11., 19. a 20. pozícii v národnej hierarchii podľa postavenia vo svetovom rebríčku WTA vo dvojhre, ak teda takéto kvarteto naozaj aj pricestuje k Dunaju, sotva znesie označenie za čo i len druhú garnitúru. Pravda, napospol ide o mladé hráčky derúce sa nahor renkingom.

Dvadsaťročná Vichľancevová je 76. v počítačovom poradí, 19-ročnej Kalinskej patrí 149. priečka, ešte len 16-ročná Potapovová je na 235. mieste a 20-ročná Kudermetovová figuruje na 241. pozícii. Vichľancevová má za sebou jeden duel vo Fed Cupe, Kalinská tiež (zhodne minulý rok proti Taiwančankám) a Kudermetovová si zahrala tzv. mŕtvy zápas už v sezóne 2014.

Neúčasť Šarapovovej a Kuznecovovej

Dávnejšie bolo známe, že „zbornej“ nebudú k dispozícii grandslamové šampiónky Maria Šarapovová (41., bola už aj na najvyššej pozícii) a Svetlana Kuznecovová (17., v minulosti sa nachádzala na druhom mieste).

Prvá spomenutá to predznamenala pre spolupracovníka denníka SME Andreja Bučka počas melbournských grandslamových Australian Open, druhá minulý týždeň pre agentúru SITA prostredníctvom Jelizavety Lukinovej zo zastupiteľskej mediálnej spoločnosti Lodka Agency.

V neprítomnosti spomenutých prominentiek bolo teoreticky najsilnejšou ruskou zostavou kvarteto Jelena Vesninová, Anastasia Pavľučenkovová, Daria Kasatkinová a Jekaterina Makarovová – nachádzajú sa na 21., 22., 23. a 35. priečke v systéme k 29. januáru, pričom Makarovová a Vesninová sú spoločne tretie v hodnotení štvorhry.

Na strane SR bude absentovať štvorka počítačového poradia spred necelého roka Dominika Cibulková (26.).

Viac k témam: Anastasia Potapovová, Anna Kalinská, Natalia Vichľancevová, Pohár federácie – Fed Cup, tenis, Veronika Kudermetovová
Zdroj: Webnoviny.sk – Ruská kapitánka prekvapila nomináciou na súboj Fed Cupu proti Slovensku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *