Home / EKONOMIKA / Pokuty za nepripojenie k eZdraviu podľa Druckera nebudú povinné, v návrhu sú však výnimky

Pokuty za nepripojenie k eZdraviu podľa Druckera nebudú povinné, v návrhu sú však výnimky

BRATISLAVA 31. januára (WebNoviny.sk) – Udeľovanie pokuty za nepripojenie sa do eZdravia už nebude povinné. Dohodol sa na tom v utorok parlamentný výbor pre zdravotníctvo s ministrom Tomášom Druckerom. Poslanci túto zmenu predložia pomocou pozmeňujúceho návrhu.

Ako po rokovaní výboru povedal minister Drucker, pokuty budú dostávať tí poskytovatelia zdravotnej starostlivosti, ktorým v pripojení sa do eZdravia nič nebráni. „Nebudeme ignorovať flagrantné porušenie zákona,“ povedal Drucker.

Rozdávať pokuty nebudú

Minister však zopakoval, že v prvom rade chcú identifikovať problémy, pre ktoré sa poskytovatelia nepripájajú a pomôcť im ich odstrániť. Ako Drucker upozornil, o preukaz, ktorý je nevyhnutný pre pripojenie sa do elektronického zdravotníctva, stále nepožiadalo 30-tisíc zdravotníckych pracovníkov.

Odporúčame:
Ministerstvo zdravotníctva odmieta politizovanie a šírenie poplašných správ o systéme e-Zdravie

Ministerstvo zdravotníctva aj Národné centrum zdravotníckych informácií niekoľkokrát zdôraznili, že v tomto roku rozdávať pokuty nebudú. Poskytovatelia však žiadali zmenu zákona, ktorý v súčasnosti jednoznačne stanovuje, že pokuta sa udeliť musí.

Lekári eZdravie kritizujú

Drucker však nechce pokuty zrušiť úplne. „Ak by sme s tým nič nerobili, za rok sa nič nepohne,“ skonštatoval.

Poskytovatelia kritizujú eZdravie, hlásia problémy s inštaláciou, niektorí údajne ešte nedostali preukaz alebo PIN. Nedostatočná je podľa nich aj infraštruktúra, systém je preto pomalý.

Viac k témam: e-Health, lekári, Ministerstvo zdravotníctva SR, Tomáš Drucker
Zdroj: Webnoviny.sk – Pokuty za nepripojenie k eZdraviu podľa Druckera nebudú povinné, v návrhu sú však výnimky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *