Home / šport / Hokej / Tréner slovenských hokejistov prvýkrát zažije olympijskú atmosféru, v Pjongčangu si rád pozrie aj biatlon

Tréner slovenských hokejistov prvýkrát zažije olympijskú atmosféru, v Pjongčangu si rád pozrie aj biatlon

BRATISLAVA 30. januára (WebNoviny.sk) – Hokejový tréner Craig Ramsay sa na utorkovom sľube slovenských olympionikov musel cítiť trochu zvláštne, ale podľa vlastných slov mu bolo dobre. Šesťsesiatšesťročný Kanaďan o niekoľko dní po prvý raz zažije atmosféru zimných olympijských hier a navyše ako tréner slovenského národného tímu.

Čo môžem k tomu povedať? Veľmi si to vážim. Keď som pred 60 rokmi ako chlapec začínal s hokejom, rozhodne som neplánoval, že sa raz dostanem na olympiádu a už vôbec nie, že tam budem trénovať Slovensko,“ zasmial sa Ramsay. K svojim dojmom zo sľubu povedal: „Cítim sa úžasne, keď vidím okolo seba toľko milých mladých ľudí a dobrých športovcov.

Odporúčame:
Foto: Olympionici a paralympionici zložili sľub do rúk prezidenta Kisku (aktualizované)

Rodák z Westonu v kanadskom Ontáriu už o niekoľko dní povedie slovenský tím v Pjongčangu proti výberom USA, Slovinska a Olympijským športovcom z Ruska (OŠR). Na slávnostnom sľube sa z jeho tímu objavil len obranca Michal Čajkovský z ruského Jekaterinburgu, členovia realizačného tímu tam boli takmer všetci. „Aj o tomto je hokej. Ešte stále sa hrá slovenská súťaž a ja ako tréner to nemám jednoduché. Dúfam, že sa nijakí hráči do začiatku olympiády nezrania.“

Ramsay odpovedal aj na otázku, či bude mať počas Hier v Pjongčangu čas aj na niečo iné ako vymýšľanie hokejovej taktiky a prípravy svojho tímu na dôležité zápasy. „Rád by som sa stretol s viacerými slovenskými športovcami a verím, že by sme si mohli pozrieť aspoň nejakú súťaž, napríklad v biatlone. Doteraz som ho videl iba v televízii a Slovensko má práve v biatlone športovkyňu svetového mena. Samozrejme, práce okolo hokejového mužstva bude veľa nielen počas zápasov, ale aj pred nimi a po nich.

Viac k témam: Craig Ramsay, hokej, ZOH Zimné olympijské hry 2018 v Pjongčangu
Zdroj: Webnoviny.sk – Tréner slovenských hokejistov prvýkrát zažije olympijskú atmosféru, v Pjongčangu si rád pozrie aj biatlon © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Košice zvíťazili nad Spišiakmi a vyrovnali stav semifinálovej série, rozhodne siedmy zápas

Košičania v šiestom zápase predviedli veľkú psychickú odolnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *