Home / EKONOMIKA / Do zoznamu najmenej rozvinutých okresov pribudnú ďalšie, parlament schválil novelu o ich podpore

Do zoznamu najmenej rozvinutých okresov pribudnú ďalšie, parlament schválil novelu o ich podpore

BRATISLAVA 30. januára (WebNoviny.sk) – Parlament schválil novelu zákona o podpore najmenej rozvinutých okresov. Do zoznamu najmenej rozvinutých okresov, ktorým chce vláda venovať osobitnú pozornosť, tak pribudnú dva ďalšie – Snina a Košice – okolie, keďže schválená novela počíta so zmenou výpočtu miery nezamestnanosti potrebnej pre zaradenie do zoznamu.

Kým predtým to bolo 1,6-násobok priemernej miery evidovanej nezamestnanosti v SR, novelou sa mení na 1,5-násobok.

Schválená novela zákona ďalej rozširuje okruh oprávnených prijímateľov regionálneho príspevku o fyzické osoby – podnikateľov. Tiež upravuje pôsobnosť Úradu vlády SR a okresných úradov v sídle najmenej rozvinutých okresov, spôsob vytvorenia, pôsobnosť a zloženia Rady pre rozvoj najmenej rozvinutých okresov a vytvorenie výborov na okresnej úrovni. Schválená novela zakotvuje aj ustanovenia o Ročných prioritách, ako vládou Slovenskej republiky schválený záväzný dokument, ktorý predstavuje podklad pre poskytnutie regionálneho príspevku oprávneným prijímateľom a podmienky, za ktorých je možné regionálny príspevok poskytnúť.

Viac k témam: najmenej rozvinuté okresy, NR SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Do zoznamu najmenej rozvinutých okresov pribudnú ďalšie, parlament schválil novelu o ich podpore © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Smernica Európskej únie by mala urobiť poriadok v označení „eko“ a ochrániť zákazníkov pred zavádzaním

Rastúci počet „zelených“ označení na obaloch bez porovnávacích údajov je nielen neprehľadný, ale často aj zavádzajúci.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *