Home / SLOVENSKO / Téma vysokoškolských internátov je pre rezort školstva jednou z priorít, vyhlasuje Lubyová

Téma vysokoškolských internátov je pre rezort školstva jednou z priorít, vyhlasuje Lubyová

BRATISLAVA 29. januára (WebNoviny.sk) – Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR deklaruje, že téma vysokoškolských internátov je pre rezort a Slovenskú národnú stranu (SNS) jednou z priorít.

Uvádza sa to vo vyhlásení ministerstva školstva v súvislosti s pondelkovým stretnutím ministerky školstva Martiny Lubyovej s ministrom financií Petrom Kažimírom. Vyhlásenie agentúre SITA poskytol odbor komunikácie rezortu školstva.

Odporúčame:
Na problém kvót pre osemročné gymnáziá sme upozorňovali, tvrdí Pčolinská zo Sme rodina

Ako sa ďalej vo vyhlásení uvádza, o tom, že vysokoškolské internáty sú jednou z priorít ministerstva aj SNS svedčí aj nedávny apel predsedu Národnej rady SR Andreja Danka o navyšovaní financovania obnovy vysokoškolských internátov už v tomto školskom roku.

Ministerstvo školstva totiž predložilo požiadavku na navýšenie rozpočtu na rekonštrukciu vysokoškolských internátov v prioritách na rok 2018, a to v sume 20 miliónov eur, rovnako v tejto súvislosti požadovalo zvýšiť finančné prostriedky na vysoké školstvo o 15 miliónov eur aj v roku 2017. V oboch prípadoch však k navýšeniu neprišlo, píše sa ďalej vo vyhlásení.

Odporúčame:
Miest na osemročných gymnáziách bude menej a výber bude prísnejší, tvrdí Lubyová

Ministerka školstva sa stretla aj so zástupcami Študentskej rady vysokých škôl, ktorí jej tlmočili svoje požiadavky v oblasti vysokoškolských internátov a touto požiadavkou sa bude v rámci svojich priorít zaoberať.

O výške príspevku sa vedú rokovania a o ich výsledku bude rezort školstva informovať.

Viac k témam: Martina Lubyová, Ministerstvo financií SR, Ministerstvo školstva vedy výskumu a športu SR, Peter Kažimír
Zdroj: Webnoviny.sk – Téma vysokoškolských internátov je pre rezort školstva jednou z priorít, vyhlasuje Lubyová © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Krajskí prokurátori si prebrali prípady Špecializovaného trestného súdu

Závažné zistenia podľa neho vychádzajú z infožiadosti, ktorú podal, pretože Žilinka odmietal povedať, čo bude s agendou a prokurátormi zo zaniknutej špeciálnej prokuratúry.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *